Αναζήτηση
  • SZ Team©

Η Xiaomi κατοχύρωσε pop-up μηχανισμό με 7 αισθητήρες!

Κάθε χρόνο οι εταιρείες μας παρουσιάζουν smartphones που κουβαλάνε πάνω τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο που κάνουν, αφού πίσω από τις... κάμερες δοκιμάζουν, τεστάρουν, πειραματίζονται σε πολλές περισσότερες συσκευές. Πολλες από αυτές τις νέες ιδέες που προκύπτουν τρέχουν να τις κατοχυρώσουν, ενώ στο τέλος ένα μικρό μέρος αυτής της προσπάθειας βλέπει το φως της δημοσιότητας.


Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια πατέντα της Xiaomi, η οποία κατατέθηκε στον αρμόδιο κινέζικο οργανισμό (CNIPA - Chinese National Intellectual Property Administration) και μας δείχνει ότι τελικά στις κάμερες δεν υπάρχει όριο.Όπως βλέπετε και στις παραπάνω εικόνες, οι οποίες αποτελούν πιστό αντίγραφο από τα σχέδια που κατατέθηκαν για κατοχύρωση, η Xiaomi παρουσίαζει διάφορες εκδοχές ενός pop-up μηχανισμού, όπου μπροστά έχει dual-camera setup και πίσω triple-camera setup, ενώ υπάρχει και εκδοχή με 2 αισθητήρες μπροστά και 5! αισθητήρες στο πίσω μέρος. Και όλα αυτά μέσα σε έναν pop-up μηχανισμό.


Σίγουρα μια εντυπωσιακή προσέγγιση, που όμως ακόμα είναι άγνωστο αν την δούμε να υλοποιείται μέσω κάποιας συσκευής που θα αποκαλυφτεί στο μέλλον. Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια πατέντα μένει απλά στα χαρτιά και δεν φτάνει ποτέ σε επίπεδο παραγωγής, όμως αυτό που βλέπουμε δεν είναι και τόσο σενάριο επιστημονικής φαντασίας και ίσως κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον το δούμε σε... real καταστάσεις.


Α.δ.

#Xiaomi

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π