Αναζήτηση
  • SZ Team©

Η Oppo παρουσίασε την τεχνολογία 10x optical zoom


Φέτος η Oppo φαίνεται να αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον αριθμό 10. 10 χρόνια κλείνει η εταιρεία στον χώρο των smartphones, 10x optical zoom η νέα τεχνολογία που παρουσίασε σήμερα σε εκδήλωση μαζί με μια ακόμα ενδιαφέρουσα και παντεταρισμένη τεχνολογία που αφορά τον in-display σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πάμε όμως να τα δούμε με την σειρά.


Oppo 10x hybrid optical zoom

Πίσω, στο MWC 2017 η Oppo είχε και πάλι καινοτομήσει, αφού τότε ανακοίνωσε το 5x optical zoom, το οποίο επιτυγχανόταν μέσω periscope-style αισθητήρα. Σήμερα η Oppo το... διπλασίασε και φτάσαμε στο 10x hybrid optical zoom. Μια τεχνολογία που καλύπτεται από αισθητήρες super wide angle μέχρι και telephoto χρησιμοποιώντας παράλληλα μια άλλη τεχνολογία, αυτή της dual optical image stabilization για λήψεις πιο καθαρές και ευκρινείς από ποτέ.

Και ευτυχώς, η Oppo ανακοίνωσε ότι το 10x optical zoom είναι μια τεχνολογία στο τελικό στάδιο των δοκιμών, ενώ στο επερχόμενο MWC 2019 θα γίνει και μια επίδειξη προκειμένου να διαπιστώσουμε τα αποτελέσματα αυτής της νέας δυνατότητας που θα μας προσφέρουν οι κάμερες της Oppo.

Το 2ο και εξίσου ενδιαφέρον θέμα του σημερινού event ήταν η παρουσίαση από κοινού με την Synaptics της 3ης φάσης (Phase 3, έτσι την αποκάλεσαν) του under-display σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Κατά την 1η φάση ο σαρωτής τοποθετήθηκε στην bezel-area των smartphones, κατά την 2η φάση ο σαρωτής μετακινήθηκε στην επιφάνεια της οθόνης και τώρα, στην περίφημη Phase 3 ο σαρωτής καλύπτει πλέον ολόκληρη την επιφάνεια της οθόνης. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά? Ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει το δάχτυλό του σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης και η συσκευή να ξεκλειδώσει! Και επειδή τα πολλά λόγια κουράζουν, παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video-επίδειξη της νέας αυτής δυνατότητας στο unlocking ενός smartphone, συγκεκριμένα ενός... πειραγμένου Oppo R17 Pro:


Α.δ.

#Oppo