Αναζήτηση
  • SZ Team©

2 μέρες ήταν αρκετές για να... χαλάσει η οθόνη του πανάκριβου Samsung Galaxy Fold

Η Τετάρτη (17/4) δεν ήταν ιδιαίτερα καλή μέρα για την Samsung. Την Δευτέρα η εταιρεία έστειλε τα πρώτα Galaxy Fold και 2 μέρες μετά εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα. Σε τουλάχιστον 4 συσκευές το πρόβλημα εντοπίστηκε στην οθόνη.


Όταν λέμε πρόβλημα εννοούμε ότι η οθόνη έσπασε και στο τέλος δεν λειτουργούσε παρά μόνο έδειχνε μαύρο. Γνωστοί youtubers, όπως ο Dieter Bohn από το The Verge και ο Steve Kovach του CNBC έγιναν μάρτυρες αυτής της άσχημης κατάληξης του Galaxy Fold μετά από φυσιολογική χρήση της συσκευής.

Άλλο ένα πρόβλημα, το οποίο παρουσιάστηκε στην οθόνη του Galaxy Fold είναι η ειδική επίστρωση που υπάρχει, η οποία μοιάζει αρκετά με μεμβράνη, αλλά τελικά δεν είναι. Μάλιστα στις οδηγίες αναγράφεται ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να γίνει προσπάθεια αφαίρεσης της συγκεκριμένης μεμβράνης, ούτε να τοποθετηθεί after market, γιατί θα δημιουργηθεί θέμα, αλλά τελικά... ποιός διαβάζει το manual? Από σήμερα ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όλοι μας.Φυσικά όταν μιλάμε για ένα προϊόν, το οποίο οποίο πήρε χρόνια στην Samsung μέχρι να το τελειοποιήσει και τελικά να το φτάσει σε επίπεδο μαζικής παραγωγής, δεν θα μπορούσε παρά να αντιδράσει άμεσα στο θέμα το οποίο προέκυψε. Η απάντηση της Samsung απευθυνόταν στο The Verge, αλλά αφορά όλους


Εν συντομία η Samsung λέει ότι θα ερευνήσει το συγκεκριμένο θέμα με την ανθεκτικότητα της οθόνης του Galaxy Fold, ενώ τονίζει ότι η προστατευτική μεμβράνη δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφαιρείται, αλλά ούτε και να γίνει προσπάθεια να τοποθετηθεί από πάνω κάποια άλλη.


Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να κυκλοφορήσει το Galaxy Fold ευρέως, να δούμε αν τελικά το πρόβλημα με την οθόνη είναι απλά κάτι τυχαίο ή κατασκευαστική αστοχία και στο τέλος να κράξουμε για ακόμα μια φορά την εταιρεία που μοσχοπουλάει συσκευές χωρίς προηγουμένως να έχει προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους ή και να αποκαταστήσουμε το όνομα της Samsung, αφού αποδειχτεί ότι το όλο θέμα ήταν μη σωστή χρήση της συσκευής και τίποτα περισσότερο.


Α.δ.

#Samsung #GalaxyFold