Αναζήτηση
  • SZ Team©

Κοιτώντας... μέσα στο Xiaomi Mi MIXΤο νέο μοντέλο της Xiaomi, το Mi MIX, έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των smartphones για το έτος 2016. Και αν από πολλούς θεωρείται οδηγός για το μέλλον της κατηγορίας, κάποιοι θέλουν να το δούν... και από μέσα.

Για να ανοιχτεί η συσκευή χρησιμοποιήθηκε ένα είδος μικρής βεντούζας, ώστε να διαχωριστεί η οθόνη από το κεραμικό πλαίσιο. Ακριβώς πίσω από τα μικρά κλιψ εμφανίστηκε ένας λεπτός σύνδεσμος που "οδηγεί" στο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ακριβώς εκεί δίπλα στέκεται αγέρωχα η μπαταρία των 4.300mAh, η οποία καταλαμβάνει σχεδόν το μισό του εσωτερικού χώρου της συσκευής. Όλα τα υπόλοιπα συστατικά του Xiaomi Mi MIX είναι κρυμμένα επιμελώς πίσω από το βιδωμένο πάνελ.

Η περίφημη bezel-less οθόνη των 6.4΄΄ αφήνει από πίσω της αρκετό χώρο για τον επεξεργαστή, τα εξαρτήματα μνήμης, την κάμερα. Η mainboard ποιοτικά δεν κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ τα μεταλλικά περιβλήματα βοηθούν αρκετά στην θωράκιση της συσκευής από θέματα αυξημένης θερμότητας.

Για τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 821 γνωρίζαμε, αλλά και για τη θύρα USB Type-C. Με το "γδύσιμο" όμως της συσκευής αποκαλύφθηκαν και άλλα συστατικά του Xiaomi Mi MIX. Το τσιπ μνήμης είναι της SK Hynix, η mainboard είναι κατασκευής COMPEQ, η πίσω κάμερα είναι κατασκευασμένη από τον κινέζο SHENZHEN , ο φορτιστής της μπαταρίας περιλαμβάνει τσιπ SMB1351, τύπου IC ώστε να υποστηρίζει την ταχεία φόρτιση (Quick Charge 3.0 της Qualcomm).

Από το συγκεκριμένο λύσιμο της συσκευής δεν μπόρεσαν να προκύψουν περισσότερα για την οθόνη ανάλυσης 2048Χ1080.

Το σίγουρο είναι ότι η Xiaomi πέτυχε να συνδιάσει καλά στοιχεία σε μια συσκευή που ανήκει στην κατηγορία των άνω 6'' smartphones και ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερες συσκευές στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Αρχική δημοσίευση

#Xiaomi