Αναζήτηση
  • SZ Team©

Οι μη γνήσιοι φορτιστές της Apple μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφικά αποτελέσματα


Η Apple γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα επώνυμα αξεσουάρ για τις συσκευές της τα δίνει σε αρκετά υψηλές τιμές, φαίνεται όμως ότι μετά από συμφωνία με τρίτους προσφέρει και φθηνότερες εναλλακτικές, οι οποίες όμως θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρουσιάσουν διάφορους κινδύνους.

Σύμφωνα με το BBC, η Trading Standarts, κάτι σαν Δημόσιος Συνήγορος του Καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο, δοκίμασε κάποιους φορτιστές οι οποίοι είχαν πάρει την έγκριση της Apple και διαπίστωσε ότι μόλις το 1% μπορούσε να περάσει το βασικό τέστ ασφαλείας.


Οι δοκιμές αυτές έγιναν ύστερα από καταγγελία της ίδιας της Apple ότι πλήθος μη γνήσιων φορτιστών πωλούνται στο Amazon. Από ένα δείγμα 400 τέτοιων φορτιστών, οι οποίοι πωλούνται σε οκτώ διαφορετικές χώρες, μόνο οι τρείς διέθεταν επαρκή μόνωση για προστασία από ηλεκτροπληξία.

Μετά από αυτό οι αρχές προτρέπουν τους χρήστες να ελέγχουν την γνησιότητα των φορτιστών παρατηρώντας το πως οι ακίδες των φορτιστών αυτών κουμπώνουν σε μια μπρίζα ή όχι, κάτι το οποίο υποδεικνύει αν ο φορτιστής έχει περάσει από επιθεώρηση καθώς και αν συμπεριλαμβάνει οδηγίες για την σωστή χρήση και ασφάλεια των καταναλωτών.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στην προσπάθεια κάποιων να εξοικονομίσουν χρήματα αγοράζοντας προιόντα χωρίς τις αυθεντικές προδιαγραφές με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πυρκαγιας, ηλεκτροπληξίας ή ακόμα και καταστροφή της ίδιας της συσκευής να είναι μεγάλος.

Φυσικά η Apple πουλάει τα δικά της branded προιόντα μέσω της ιστοσελίδας της, ώστε να υπάρχει πάντα και αυτή η αξιόπιστη λύση.

Α.δ.

#Apple