Αναζήτηση
  • SZ Team©

Η ανακοίνωση της Apple σχετικά με το ξαφνικό Shut Down του iPhone 6s


Στα τέλη του προηγούμενου μήνα υπήρξαν αναφορές ότι ορισμένοι χρήστες του iPhone αντιμετωπίζουν ζητήματα με την μπαταρία της συσκευής και ότι τα τηλέφωνά τους κλείνουν απότομα ακόμα και όταν η μπαταρία είναι γεμάτη. Η Apple, αφού έγινε αποδέκτης πολλών παρόμοιων παραπόνων ανακοίνωσε την έναρξη μιας διαδικασίας αντικατάστασης μπαταρίας για τους χρήστες του iPhone 6s, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.


Η Apple εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση στην κινέζικη ιστοσελίδα της. Βέβαια υπήρξαν αναφορές ότι αντιστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και χρήστες άλλων iPhone και όχι μόνο αυτοί που έχουν το 6s, η εταιρεία όμως επέμεινε στη θέση της ότι το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται σε χρήστες του iPhone 6s και μάλιστα σε μια συγκεριμένη παρτίδα παραγωγής αυτού. Η Apple επανέλαβε ότι το πρόβλημα ήταν στο υλικό και όχι σε κάποιο bug του iOS 10.1.1, όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά και μάλιστα είχε και μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Συγκεκριμένα η Apple αναφέρει ότι:

"Σε μια συγκεκριμένη παρτίδα 6s, παραγωγής Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2015, βρέθηκε ένα συστατικό της μπαταρίας που εκτέθηκε σε ελεγχόμενο ατμοσφαιρικό αέρα περισσότερο απ` όσο θα έπρεπε πριν συναρμολογηθεί στην πλακέτα της μπαταρίας. Ως αποτέλεσμα αυτού είναι η γρηγορότερη αποφόρτιση των μπαταριών αυτών που οδηγεί σε απροσδόκητο τερματισμό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι θέμα ασφάλειας".

Η δήλωση της Apple αναφέρει επίσης ότι αν ένα iPhone σβήνει τυχαία, στην πραγματικότητα είναι χαρακτηριστικό ασφάλειας της εταιρείας και όχι κάποιο bug, αν και αυτό δεν αποτελεί παρηγορία σε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει το συγκεριμένο πρόβλημα.

Η Apple συνεχίζει στην ανακοίνωσή της αναφέροντας:

"Οι πελάτες μας θέλουμε να γνωρίζουν ότι το iPhone είναι σχεδιασμένο να κλείνει αυτόματα υπό ορισμένες προυποθέσεις, όπως η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία. Για ορισμένους χρήστες iPhone αυτές οι διακοπές λειτουργίας μπορεί να φαίνονται απροσδόκητες, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει για να προστατευτεί το ηλεκτρονικό κομμάτι της συσκευής από την χαμηλή τάση".

Το Business Insider ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στα Apple Store λαμβάνουν πολλά περισσότερα παράπονα από χρήστες από αυτά που αναφέρει η εταιρεία, ενώ δεν είναι μόνο χρήστες του iPhone 6s.

Την προηγούμενη Πέμπτη η Apple εισήγαγε ένα εργαλείο για τους χρήστες, ώστε να μπορούν να διαπιστώσουν αν το iPhone τους ανήκει σε εκείνα που δικαιούνται αντικατάσταση μπαταρίας, πληκτρολογώντας απλά το serial number της συσκευής τους. Αν το iPhone εμφανιστεί ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία, τότε ο χρήστης μπορεί να πάει σε έναν εξουσιοδοτημένο από την Apple πάροχο και να αντικαταστήσει την μπαταρία. Αυτό ισχύει όμως μόνο για κατόχους iPhone 6s.

Α.δ.

#Apple