Αναζήτηση
  • SZ Team©

Η LG σε συνεργασία με Apple, Google και Microsoft αναπτύσσει εύκαμπτες οθόνες


Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δούμε τα πρώτα κινητά με αναδιπλούμενη οθόνη. Και ήδη έχουμε δει κάποια project της Samsung με αναδιπλούμενες οθόνες. Σίγουρα όμως δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει στρέψει την προσοχή της σε αυτή την καινοτομία.


Η LG αναπτύσσει αναδιπλούμενο πάνελ OLED σε συνεργασία με μεγάλα ονόματα στο χώρο των κατασκευαστών συσκευών.

Μια έκθεση από τη Νότια Κορέα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη οθόνη της LG είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με εταιρείες όπως η Apple, η Google και η Microsoft.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τις προσπάθειες που κάνει η LG στον τομέα των αναδιπλούμενων οθονών. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η LG είχε παρουσιάσει κάποια πρωτότυπα σχέδια τετοιων οθονών, οπότε το να έχει φτάσει στο σημείο να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή δεν φαντάζει πλεόν και τόσο απίθανο. Αναλυτές τονίζουν όμως, ότι η Samsung διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα των εύκαμπτων οθονών και ίσως τελικά προηγηθεί σε θέματα μζικής παραγωγής.

Η συγκεκριμένη έκθεση από την Νότια Κορέα δεν περιλαμβάνει στοιχεία για το πότε θα δούμε τέτοιες οθόνες σε smartphones, αν και αφήνει κάποιες υπόνοιες για ένα ευέλικτο OLED πάνελ για το iPhone, το 2017. Βέβαια με τη λέξη "ευέλικτο" θα μπορούσε απλά να εννοεί μια κυρτή οθόνη και όχι αναδιπλούμενη. Και αν το συνδιάσουμε με το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των οθονών η Apple θα το προμηθευτεί από τη Samsung, τότε μάλλον αυτή την καινοτομία δεν θα την δούμε αρχικά από cupertino μεριά.

Σίγουρα ο χρόνος είναι αυτός που θα μας λύσει όλες τις απορείες σχετικά με τις αναδιπλούμενες οθόνες, οπότε υπομονή...

Α.δ.

#LG