Αναζήτηση
  • SZ Team©

Η Samsung γνωρίζει τι έφταιξε με το "εκρηκτικό" Galaxy Note 7


Αν και η Samsung αναγκάστηκε σε μια ανευ προηγουμένου κίνηση, να αποσύρει από την αγορά το Galaxy Note 7 λόγω των περιστατικών με τις εκρήξεις, δεν κατάφερε ποτέ στα δικά της εργαστήρια να αναπαράξει αυτές τις εκρήξεις.


Σήμερα πλέον, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Samsung είναι σε θέση να ξέρει τι ακριβώς έφταιξε και υπέστει την τεράστια ζημιά των 5 δις $. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα της εσωτερικές έρευνας που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την UL και KTL (Korea Testing Laboratory) είναι ήδη διαθέσιμο, αλλά ακόμα δεν είναι δε θέση να το δημοσιοποιήσει, τουλάχιστον όχι μέχρι το τέλος του 2016.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, μια έκθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, έριξε την ευθύνη στο σχεδιασμό της μπαταρίας του Note 7, η οποία προκάλεσε τα περιστατικά εκρήξεων. Συγκεκριμένα το πάχος της μπαταρίας ήταν πολύ λεπτό, σύμφωνα με τις σχεδιαστικές διαταγές της Samsung, που ήθελε όσο το δυνατόν λεπτότερο σασι για το Note 7 αλλά παράλληλα μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Φαίνεται ότι τελικά, αυτή η συνταγή δεν πέτυχε.

Εν αναμονή λοιπον των επίσημων ανακοινώσεων από την ίδια τη Samsung.

Α.δ.

#Samsung