Αναζήτηση
  • SZ Team©

Η φωνητική βοηθός του Samsung Galaxy S8 (Bixby) ίσως διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη


Αν και ακόμα απέχουμε αρκετά από τα αποκαλυπτήρια του Samsung Galaxy S8 (κάπου τον Απρίλιο) οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Και προφανώς είναι αρκετά δύσκολο να τις αξιολογήσει κανείς βάσει αξιοπιστίας και αυθεντικότητας.


Μια λοιπόν από αυτές τις φήμες κάνει λόγω για την φωνητική βοηθό του S8. Eίναι ένα σχέδιο αρκετά φιλόδοξο, βγαλμένο μέσα από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σύμφωνα με το οποίο θα συνδυάζεται η τεχνητή νοημοσύνη μέ ένα ανοιχτό σύστημα, στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν εφαρμογές τρίτων. Η ονομαζόμενη Bixby (φωνητική βοηθός) της Samsung θα βασίζεται στην πλατφόρμα Viv Labs.

Πρακτικά θα είναι κάτι σαν τη Siri της Apple αλλά ακόμα πιο ισχυρή. Βέβαια άξιο περιέργειας θα είναι να δούμε τη μετάβαση από το αρκετά προβληματικό S Voice στη λεγόμενη Bixby. Σε αυτό ίσως βοηθήσει και η τεχνολοία των smartwatches, η οποία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία 2 χρόνια και κομμάτι της τεχνολογίας αυτής θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο τολμηρό επιχείρημα που η Samsung είναι διατεθειμένη να κάνει.

Α.δ.

#Samsung