Αναζήτηση
  • SZ Team©

Η Asus ανακοίνωσε το ZenFone AR με υποστήριξη Tango και Daydream καθώς και το ZenFone 3 Zoom


Σήμερα στο CES 2017, η Asus ανακοίνωσε 2 νέα smartphones, για τα οποία ήδη είχαν γραφτεί πολλά, το ZenFone AR και το ZenFone 3 Zoom.

Το ZenFone AR είναι η δεύτερη συσκευή (μετά το Lenovo Phab 2) που κυκλοφορεί και τρέχει το σύστημα της Google, Tango (επαυξημένη πραγματικότητα - AR). Όμως αυτό που το κάνει ξεχωριστό εκτός από το Daydream, είναι η υποστήριξη VR τεχνολογίας (εικονική πραγματικότητα) που είναι ενσωματωμένη στο Android 7.0 Nougat. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί κάποιος να συνδυάσει και τις 2 αυτές εφαρμογές, δηλαδή για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει Daydream apps θα πρέπει η συσκευή να είναι μέσα σε Daydream VR, ενώ για να χρησιμοποιήσει Tango apps θα πρέπει το τηλέφωνο να είναι σε Tango mode.


Το ZenFone AR διαθέτει οθόνη 5.7'' QHD AMOLED, φοράει επεξεργαστή Snapdragon 821 και έχει 6GB ram. Η βασική κάμερα είναι ανάλυσης 23Mp με χρήση αισθητήρα IMX318 Sony (OIS, εγγραφή video EIS και 4K). Εξαιτίας των απαιτήσεων του Tango, στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει μια κάμερα με αισθητήρα κίνησης και μια κάμερα με fisheye βάθος ανίχνευσης.


Η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη το δεύτερο τρίμηνο του 2017 και μέχρι τότε θα μάθουμε και περισσότερες λεπτομέρεις αναφορικά με την τιμή του.

Το ZenFone 3 Zoom εξακολουθεί να έχει την βασική του κάμερα με οπτικό ζουμ, όπως και ο προκάτοχός του (ZenFone Zoom), όμως πλέον η συσκευή διαθέτει dual camera, οπότε το ζουμ περιορίζεται σε 2.3Χ σε σύγκριση με το 3Χ του προηγούμενου μοντέλου. Όπως και στην περίπτωση του iPhone 7 Plus, οι φακοί του νέου ZenFone 3 Zoom συνεργάζονται ώστε να δημιουργήσουν το bokeh effect που δημιουργεί θολό backround στις φωτογραφίες διατηρώντας όμως την εστίαση στο κεντρικό θέμα αυτών.


Το Zoom έχει φακό 12Mp, ενώ ο δεύτερος φακός είναι επίσης 12Mp ευρυγώνιος 1/2.5'' με διάφραγμα f/1.7 και αισθητήρα IMX362 Sony. Και οι δύο φακοί έχουν OIS και EIS καθώς και τη δνατότητα λήψης 4K video. Το Autofocus χρειάζεται 0.03 sec ακόμα και όταν το θέμα είναι κινούμενο, χάρη στις 3 διαφορετικές λειτουργίες εστίασης: Dual Pixel phase detection, laser και continuous.

Το Zoom ζυγίζει 170g, διαθέτει οθόνη 5.5'' 1080p με Gorilla Glass 5 και μπαταρία - θηρίο 5000mAh. Θα είναι διαθέσιμο από τον Φεβρουάριο και θα τρέχει out of the box Android 6.0 Marshmallow, δυστυχώς. Λεπτομέρειες σχεικά με την τιμή του ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές.

Α.δ.

#ASUS #AsusZenFoneAR