Αναζήτηση
  • SZ Team©

Παρουσιάστηκαν επίσημα οι νέες συσκευές της HTC, U Ultra και U Play


Η HTC παρουσίασε και επίσημα τα νέα HTC U Ultra και U Play. Ηταν μια παρουσίαση γεμάτη από λογοπαίγνια με το U.

HTC U Ultra

Ξεκινώντας από το U Ultra, την παράσταση έκλεψε η επικάλυψη τη συσκευής με Sapphire glass. Προσπάθησε παλαιότερα η Apple να το χρησιμοποιήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Η HTC όμως μπόρεσε. Βέβαια το Sapphire glass θα το συναντήσουμε σε μια limited edition του U Ultra, η οποία θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Όταν ανακοινώθηκαν τα χαρακτηριστικά πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι πρόκειται για μια ανaκατασκευή του LG V20. Η οθόνη είναι 5.7'' QHD, με μια μικρότερη οθόνη στο πάνω μέρος της συσκευής, εκεί όπου θα συναντήσουμε το Sense Companion. Ο επεξεργαστής είναι Snapdragon 821, η ram είναι 4GB, ενώ ο αποθηκευτικό χώρος είναι 64 και 128GB.

Το HTC 10 δανείζει το φωτογραφικό του σύστημα στο νέο U Ultra, δηλαδή την κάμερα με ανάλυση 12Mp UltraPixel και διάφραγμα f/1.8 με OIS. Το γυαλί της κάμερας είναι επίσης από Sapphire crystal, αλλά αφορά όλες τι εκδόσεις σε αυτή την περίπτωση. Το HTC 10 είχε laser autofocus, ενώ στο U Ultra προστίθεται και η δυνατότητα phase detection. Στο μπροστινό μέρος της συσκευής θα συναντήσουμε μια κάμερα ανάλυσης 16Mp.

Αυτό που δεν μας εντυπωσίασε είναι η μπαταρία χωρητικότητας 3000mAh, η οποία σε συνδυασμό με την τεχνολογία οθόνης είναι κάτι το οποίο μας ανησυχεί. Η φόρτιση γίνεται μέσω θύρας Type-C USB, όμως δεν υπάρχει πλέον θύρα για ακουστικά 3.5mm, κάτι το οποίο έδωσε στην HTC τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια εξατομικευμένη δυνατότητα εξόδου για τον ήχο, η οποία προσφέρει πολύ καλύτερη εμπειρία στον κάτοχο της συσκευής.


Η επιφάνεια του U Ultra είναι με Liquid surface design, μεταλλική unibody κατασκευή, η οποία περικυκλώνεται από γυαλί.

Το HTC U Ultra θα είναι διαθέσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2017 με τιμή 749$, ενώ οι πρώτες αποστολές θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο.

HTC U Play

Το HTC U Play είναι μικρότερο και σαφώς πιο προσιτό από το U Ultra. Διαθέτει οθόνη 5.2'' Full HD και χρησιμοποιεί επίσης το HTC Sense Companion, ένας βοηθός δηλαδή, που με τα 4always-on μικρόφωνα μας βοηθάει μέσω φωνητικών εντολών να ξεκλειδώνουμε τη συσκευή, να διαχειριζόμαστε τη χρήση της μπαταρίας, να κρατάμε σημειώσεις ή ακόμα και να μας κάνει προτάσεις με βάση την καθημερινή μας ατζέντα.


Σχεδιαστικά το U Play έχει σώμα από αλουμίνιο στην πλάτη και γυαλί στο μπροστινό μέρος, δεν θα υπάρξει όμως έκδοση Sapphire glass, όπως στο U Ultra. Και εδώ απουσιάζει η θύρα για ακουστικά, αλλά όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η HTC υπόσχεται εξατομικευμένη εμπειρία ήχου μέσω της USonic τεχνολογίας που έχει ενσωματώσει στα ακουστικά-ψείρες τα οποία παρουσίασε.


Το HTC U Play φοράει MediaTek Helio P10 και χρησιμοποιεί μπαταρία 2500mAh. Οι εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν θα είναι δύο, 3/32GB και 4/64GB (ram/rom). Οι δυο κάμερες (μπροστά - πίσω) θα είναι ανάλυσης 16Mp με διάφραγμα f/2.0 και OIS, ενώ out of the box θα τρέχει Android 6.0 Marshmallow.

Το HTC U Play αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τετράμηνο του έτους, ενώ η τιμή του ξεκινά για την έκδοση 3/32 από 440$.

Α.δ + Α.δ.

#HTCUUltra #HTCUPlay