Αναζήτηση
  • SZ Team©

Αποτελέσματα - συμπεράσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας του smartphonerz.gr για το CES 2017


Ήρθε λοιπον η ώρα να δούμε τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας του smartphonerz.gr σχετικά με το CES 2017, το οποίο πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Las Vegas.

Το ερώτημα που τέθηκε ένα και μοναδικό:

"Ποιό από τα κινητά που παρουσιάστηκαν στο CES 2017 θα αγοράζατε?"

Προφανώς και σε πολλά από τα μοντέλα που περιείχε το ερώτημα η τιμή διάθεσής τους ήταν άγνωστη, όμως προσπαθήσαμε ουσιαστικά να δούμε ανεξάρτητα από αυτή (τιμή) ποιό κινητό θα αγοράζατε, δεδομένου ότι μια ερώτηση του στυλ: ποιό σας άρεσε? δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική, μιας και πολλές φορές απλά μας αρέσει μια συσκευή, αλλά όχι τόσο ώστε να την αγοράσουμε.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα:

(Συνολικά ψήφισαν 217 άτομα)

1ο: ASUS ZenFone AR (86 ψήφοι)

2o: XIAOMI Mi Mix (white edition) (39 ψήφοι)

3o: ASUS ZenFone 3 Zoom (28 ψήφοι)

4o: ZTE Blade V8 Pro (24 ψήφοι)

5o: HONOR 6X (18 ψήφοι)

6o: SAMSUNG Galaxy A7 (2017) (11 ψήφοι)

7o: LG Stylo 3 (7 ψήφοι)

8ο: SAMSUNG Galaxy A5 (2017) (3 ψήφοι)

9o: SAMSUNG Galaxy A3 (2017) (1 ψήφος)

Συμπεράσματα:

- Το ASUS ZenFone AR κέρδισε δια περιπάτου. Αναμενόμενο μπορώ να πω δεδομένης της τεχνολογίας που "κουβαλάει" πάνω του (Tango και Daydream) σε συνδυασμό με την 5.7'' QHD AMOLED οθόνη του. Ναι, πλέον οι οθόνες άνω των 5.5'' πουλάνε, αρέσουν, συνηθίζονται!


- Το XIAOMI Mi Mix (white edition) κατέλαβε τη δεύτερη θέση, αλλά αρκέτα πίσω από τον πρώτο. Το λευκό δεν νομίζω να έπαιξε ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή της συσκευής, αλλά αυτό που ίσως λειτούργησε σαν αποτρεπτικός παράγοντας για το Mi Mix είναι το γεγονός ότι αποτέλεί μια limited edition συσκευή, που ίσως δεν φτάσει ποτέ σε κάποιο μαγαζί στην Ελλάδα και η παραγγελία του από το εξωτερικό ίσως εγκυμονεί αναμονή που τρομάζει.


Ένα γενικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η ASUS κέρδισε και δικαιολογημένα τις εντυπώσεις.

Το HONOR 6X είναι μια mid-range συσκευή και αυτό αποτυπώθηκε και στη θέση που κατέλαβε στην ψηφοφορία. Αυτό που ίσως δεν περιμέναμε ήταν οι επιδόσεις της Samsung. Η A-series φαίνεται να μην προκάλεσε τον αναμενόμενο αντίκτυπο που θα περίμενε κάποιος λόγω brand. Βέβαια, κακά τα ψέμματα, η αναμονή του πολυσυζητημένου Galaxy S8 μάλλον κερδίζει τις εντυπώσεις ακόμα και από το στάδιο φημών και διαρροών. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το LG Stylo 3, το οποίο και αυτό "θάβεται" εν αναμονή του LG G6. Μην ξεχνάτε πως η κατηγορία των mid-range συσκευών είναι πλέον άκρως ανταγωνιστική, με πληθώρα επιλογών και αξιόλογων συσκευών, οπότε η επιλογή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ.

Στην κορυφή θα βρει κάποιος τα flagships των εταιρειών, πολλά από τα οποία πλέον αποκτούνται δύσκολα λόγω της υψηλής τιμής τους. Αν βέβαια κάποιος έχει χρήματα να διαθέσει, οι επιλογές σαφώς λιγότερες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καθέναν από εσάς που λάβατε μέρος στην διαδικτυακή ψηφοφορία του smartphonerz.gr και υποσχόμαστε πιο δυνατή συνέχεια, γιατί εδώ:

τα κινητά παίρνουν... αυτό που τους αξίζει.-