Αναζήτηση
  • SZ Team©

Alcatel Flash, το πρώτο smartphone με dual camera μπροστά και πίσω ήρθε... αθόρυβα


Όλοι γνωρίζουμε την Alcatel, μια budget-low εταιρεία που βρίσκεται πλέον κάτω από την ομπρέλα της TCL Corporation, η οποία κατέχει και τα δικαιώματα του brand BlackBerry. Η παραπάνω εισαγωγή έγινε ουσιαστικά για να δικαιολογήσει την έκπληξή μας όταν πληροφορηθήκαμε ότι εντελώς αθόρυβα παρουσίασε μια νέα συσκευή, η οποία μάλιστα είναι το πρώτο smartphone με dual camera μπροστά και πίσω.


Ακόμα πιο περιέργο είναι ότι η συγκεκριμένη συσκευή, η οποία ονομάζεται Alcatel Flash, είναι διαθέσιμη μόνο σε λίγες χώρες στη Μέση Ανατολή, ενώ δεν υπάρχει κανένα επίσημο δελτίο τύπου που να ανακοινώνει την ύπαρξή της. Και προφανώς δεν υπάρχει και καμία ενημέρωση σχετικά με την τιμολόγηση της συσκευής.


'Όσο για τα χαρακτηριστικά του Alcatel Flash αυτό διαθέτει 10πύρηνο MediaTek Helio X20, με 3GB ram και 32GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ τρέχει Android 6.0 Marshmallow. Σίγουρα η συσκευή συγκαταλέγεται στις mid-range επιλογές, όμως οι dual cameras μπροστά και πίσω είναι αυτές που θα το διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό. Οι πίσω αισθητήρες είναι 13Mp +13Mp (Sony IMX258) με διάφραγμα f/2.0, ενώ οι μπροστινές είναι 8Mp + 5Mp.

Οι κάμερες της συσκευές υποστηρίζουν όλες εκείνες τις λειτουργίες που βλέπουμε πλέον σε dual συστήματα, όπως το portrait mode και τον επιλεκτικό χρωματισμό μιας φωτογραφίας. Επίσης υποστηρίζει Super Selfie Mode και Super Fine Mode, ενώ με τη συσκευή αυτή μπορούμε να εξάγουμε φωτογραφίες σε RAW format.

Επιπλέον το Alcatel Flash έχει οθόνη 5.5'' Full HD IPS LCD, μια μπαταρία 3100mAh, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πλάτη της συσκευής και υποστηρίζει dual SIM.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε η συσκευή θα βγεί και εκτός συνόρων της Μέσης Ανατολής, αλλά ευελπιστούμε ότι αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί μιας και με μια πρώτη ανάγνωση το Alcatel Flash φαίνεται μια συσκευή αρκετά ενδιαφέρουσα, αρκεί βέβαια τιμολογιακά να μην μας εκπλήξει ξανά...

Α.δ.