Αναζήτηση
  • SZ Team©

Ανακοινώθηκε το Motorola One Action με... action camera και οθόνη 21:9

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί τι είναι αυτό που κάνει τις action cams δημοφιλείς ακόμα και μετά από τόσα χρόνια που βγήκαν στην αγορά και με την ραγδαία εξέλιξη των καμερών των smartphones να μην τις έχει επηρεάσει σχεδόν καθόλου? Φυσικά, εκτός του pocket μεγέθους, οι αισθητήρες που χρησιμοποιούν που ως επί των πλείστων είναι wide-angle με δυνατότητα λήψης video στα 60fps και την ευκολία αποτύπωσης action clips. Και έτσι όχι απλά δεν κινδυνεύει η κυριαρχία των action cams, αλλά μάλλον οι κατασκευαστές των smartphones στρέφονται προς τα εκεί. Κάτι ανάλογο έπραξε και η Motorola με το One Action, το οποίο και ανακοίνωσε σήμερα επίσημα.Η λέξη "Action" παραπέμπει σε action camera, αφού το One Action διαθέτει triple-camera system στο πίσω μέρος με τον ένα αισθητήρα να είναι 117° ultra-wide angle με δυνατότητα λήψης video 1080p@60fps. Ο αισθητήρας ανάλυσης 16Mp χρησιμοποιεί τεχνολογία 4-in 1 pixel binning για βελτιωμένη ποιότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ διαθέτει και EIS (Electronic Image Stabilization).


Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η κάμερα του One Action είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο που μπορεί να τραβάει landscape video ακόμα και όταν ο χρήστης κρατά την συσκευή κατακόρυφα. Αυτό είναι κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα αυτοί που ασχολούνται για παράδειγμα με το mountain bike, αφού συνήθως την συσκευή τους την έχουν τοποθετημένη στο ποδήλατο σε κατακόρυφη θέση.Με τον συγκεκριμένο αισθητήρα δεν μπορεί κάποιος να τραβήξει φωτογραφίες. Για αυτήν τη δουλειά καθώς και για την λήψη regular videos υπάρχει ο βασικός αισθητήρας ανάλυσης 12Mp, με τον οποίο μπορεί να τραβήξει κάποιος video 4K@30fps. Την τριπλέτα συμπληρώνει ένας 5Mp depth sensor, ενώ λίγο πιο κάτω και στη μέση υπάρχει ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων με το logo της Motorola... μέσα του.


Το One Action διαθέτει οθόνη 6.3'' IPS LCD με αναλογία 21:9 και ανάλυση FHD+. Η selfie camera βρίσκεται μέσα σε punch-hole και είναι 12Mp.


Δυστυχώς όμως, αν και το One Action απευθύνεται σε adventure τύπους πάραυτα δεν είναι rugged και διαθέτει μόνο την βασική IPX2 προστασία από νερό (δηλαδή προστασία σε σταγόνες που θα πέσουν στην συσκευή δηλαδή... τίποτα). Επιπλέον η συσκευή δεν διαθέτει κάποια ιδιαίτερα ανθεκτική κατασκευή, αλλά με την θήκη που περιλαμβάνεται στην συσκευασία μας χρυσώνουν λίγο το χάπι.


Το Motorola One Action τρέχει Android 9 Pie και είναι μέρος του Android One προγράμματος. Στο εσωτερικό υπάρχει ο Exynos 9609 συνδυασμένος με 4GB ram και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για χρήση microSD κάρτας, στερώντας όμως την δυνατότητα για χρήση 2ης SIM (υποστηρίζει hybrid Dual SIM).Στα λοιπά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι η μπαταρία χωρητικότητας 3500mAh με ταχεία φόρτιση 10W μέσω θύρας USB-C. Υπάρχει θύρα για ακουστικά 3.5mm, ενώ το μονό ηχείο υποστηρίζει Dolby audio.


Το Motorola One Action θα κυκλοφορήσει Ευρώπη από σήμερα 16/8 και με τιμή 260€. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε 2 χρώματα: Denim Blue και Pearl White.


Α.δ.

#Motorola #OneAction