Αναζήτηση
  • SZ Team©

Αποτελέσματα BestSmartphone 9/2019: στην Ελλάδα η Xiaomi οδηγεί και η Vivo... δεν υπάρχει!

Η μεγάλη δημοσκόπηση του SmartphonerzGR για το καλύτερο smartphone που ανακοινώθηκε μέσα στον Σεπτέμβριο τελείωσε. Καταρχήν να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που έλαβαν μέρος σε μια προσπάθεια που γίνεται από εμάς προκειμένου να αναδείξουμε τι πραγματικά αρέσει στον κόσμο πέρα από αυτά που μας λένε οι εταιρείες και αυτά που παρουσιάζουν οι πληρωμένοι bloggers. Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε συνεχώς: "την τελική κρίση για ένα προϊόν (στην συγκεκριμένη περίπτωση smartphone) την έχει ο καταναλωτής".


Ξεκινάμε λοιπόν με μερικά στοιχεία πριν το κυρίως θέμα. Στην δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 955 άτομα εκ των οποίων το 67% άνδρες και το υπόλοιπο 33% γυναίκες. Οκ, κάπως αναμενόμενη η αναλογία αυτή. Πάμε τώρα και στο... κυρίως "πιάτο" που δεν είναι άλλο από τα αποτελέσματα. Έχουμε και λέμε λοιπόν ( η σειρά είναι από το πιο δημοφιλές μέχρι και το λιγότερο δημοφιλές smartphone):1. Xiaomi Mi 9 Pro - 232 ψήφοι

2. OnePlus 7T - 143 ψήφοι

3. Xiaomi Mi Mix Alpha - 139 ψήφοι

4. Huawei Mate 30 Pro - 85 ψήφοι

5. iPhone 11 Pro Max - 84 ψήφοι

6. iPhone 11 Pro - 79 ψήφοι

7. LG G8X ThinQ - 57 ψήφοι

8. iPhone 11 - 55 ψήφοι

9. Motorola One Zoom - 29 ψήφοι

10. Sony Xperia 5 - 26 ψήφοι

11. Vivo V17 Pro - 12 ψήφοι

12. Vivo NEX 3 - 9 ψήφοι

13. Huawei Mate 30 - 5 ψήφοι


Τα παραπάνω αποτελέσματα μας δίνουν αρκετά και σημαντικά στοιχεία για τον Έλληνα καταναλωτή. Για παράδειγμα η πρώτη 3αδα περιλαμβάνει smartphones - flagships που μπορεί να μην είναι τα πρώτα ονόματα στις πωλήσεις, αλλά είναι άκρως υπολογίσιμες δυνάμεις με την Xiaomi να έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία 3 χρόνια και την OnePlus, αν και μας τα χάλασε με τις τιμές τα τελευταία 2 χρόνια, εντούτοις μας δίνει συσκευές πολύ δυνατές και σε (σχεδόν) ανθρώπινες τιμές.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η LG με το G8X ThinQ βρέθηκε στη μέση του πίνακα (την περιμέναμε πιο... πάτο) δεδομένου του ότι τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχει καταφέρει να πείσει ή ακόμα και να εντυπωσιάσει με τις συσκευές που ανακοινώνει, αλλά μάλλον το brand είναι ακόμα αρκετά... βαρύ και την κρατάει σε συμπαθητικά επίπεδα επιβίωσης.


Η Vivo δεν πουλάει στην Ελλάδα. Το γνωρίζαμε, αλλά μας το επιβεβαιώσατε και εσείς. Αν και μας προσφέρει αρκετά δυνατές συσκευές με αρκετή καινοτομία πάνω τους πάραυτα ο Έλληνας δεν συγκινείται ιδιαίτερα.


Η τελευταία θέση ανήκει πανηγυρικά στο Mate 30 της Huawei. Φυσικά μην ξεγελιέστε, η ύπαρξη της Pro έκδοσης είναι η βασική αιτία, αφού όπως και πέρυσι με το Mate 20, έτσι και φέτος το Mate 30 πέρασε στα... ψιλά, αφού το υπερκέρασαν Mate 30 Pro και Mate 30 RS Porsche Design.


Τα φετινά iPhones τα αφήσαμε για το τέλος. Μεταξύ των 3 συσκευών, αυτή με τους περισσότερους ψήφους ήταν το iPhone 11 Pro Max, καθότι ο Έλληνας έχει την τάση να τον απασχολεί ιδιαίτερα το... μέγεθος, ενώ ακολουθεί το iPhone 11 Pro και μετά το iPhone 11. Και οι 3 συσκευές όμως βρίσκονται κάπου στη μέση της τελικής κατάταξης. Προφανώς και η τιμή παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος. Και αν συνυπολογίζουμε ότι αρκετοί από αυτούς που ψήφισαν είναι γνώστες του αντικειμένου και δεν ψωνίζουν απλά... μάρκα, τότε το αποτέλεσμα για τα iPhone 11 phones είναι αναμενόμενο.


Αυτά φίλες και φίλοι και αναμένουμε την επόμενη δημοσκόπηση που θα μας δείξει για ακόμα μια φορά πως αξιολογείτε εσείς και μόνο εσείς τα νέα smartphones που ανακοινώνονται.