Αναζήτηση
  • SZ Team©

ROG Phone: το εντυπωσιακό gaming-phone της Asus με οθόνη 90Hz


Η κατηγορία "gaming smartphones" ήρθε για να μείνει. Και πλέον αρχίζει και αριθμεί αρκετά μέλη με πιο πρόσφατο το νέο gaming-phone της Asus, το ROG Phone, το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα χτες (4/6) και μέχρι στιγμής τα σχόλια που έχει συγκεντρώσει είναι άκρως κολακευτικά.


Η Asus δεν βιάστηκε να... μπει στον χορό. Όντας ένα brand με την δικιά του ιστορία στο gaming, όπως και η Razer, θέλησε να πάει όχι μόνο ένα, αλλά αρκετά βήματα παραπέρα. Έτσι θέλησε να φτιάξει μια συσκευή που από πλευράς design και αισθητικής παραπέμπει ξεκάθαρα σε gaming συσκευή. Η μπροστινή επιφάνεια του ROG Phone είναι εξολοκλήρου από γυαλί, ενώ πάνω και κάτω υπάρχουν τα 2 ηχεία για stereo επιδόσεις. Στο πίσω μέρος υπάρχει dual camera, αλλά και το ASUS ROG logo, το οποίο ¨αναπνέει" μέσω RGB illumination και ο χρήστης μπορεί να το ρυθμίσει σε διάφορες αποχρώσεις ή αν θέλει ακόμα μπορεί να το χρησιμοποιήσει και σαν notification light! Και φυσικά με τόσο γυαλί δεν θα μπορούσε να λείπει η Gorilla Glass προστασία τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Εκτός από την θύρα USB-C και την θύρα για ακουστικά 3.5mm στο κάτω μέρος η συσκευή διαθέτει και μια ειδικά διαμορφωμένη θύρα, η οποία βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και προς το κέντρο. Εκεί μπορεί επίσης μέσω καλωδίου να πραγματοποιηθεί η φόρτιση της συσκευής, κάτι που εξυπηρετεί αρκετά τον χρήστη σε περίπτωση που θέλει ταυτόχρονα να φορτίζει και να παίζει. Ένα αρκετά έξυπνο τρικάκι από την Asus. Το headphone jack της συσκευής υποστηρίζει ήχο 24-bit/192Khz Hi-res Audio και DTS Headphone:X.

Το ROG Phone διαθέτει 3 ultrasonic pressure sensitive zones,. Το πρώτο επίπεδο λειτουργεί με τρόπο αντίστοιχο με αυτόν που έχουμε δει σε HTC phones, δηλαδή πιέζοντας την πλαϊνή επιφάνεια ενεργοποιείται το X-Mode, το οποίο βελτιστοποιεί την απόδοση της συσκευής κλείνοντας εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο και ενεργοποιώντας ένα red theme. Επιπλέον, σε αυτό το mode ενεργοποιείται ο ανεμιστήρας στο AeroActive Cooler εξάρτημα, το οποίο μπορεί κάποιος να αποκτήσει προαιρετικά, το οποίο περιλαμβάνει και αυτό θύρα USB-C, αλλά και θύρα 3.5mm. Οι άλλες 2 ζώνες "ζουλήγματος" βρίσκονται στο πάνω και κάτω μέρος της συσκευής, όταν αυτή είναι σε landscape orientation. Οι ζώνες αυτές ονομάζονται "AirTrigger" και ουσιαστικά λειτουργούν σαν extra butttons που χρησιμεύουν στο gaming.

Στο εσωτερικό του ROG Phone θα συναντήσουμε τον Snapdraqon 845, χρονισμένο στα 2.96GHz (και όχι στα 2.8GHz που είναι και το σύνηθες) και συνδυασμένο με 8GB ram και αποθηκευτικό χώρο 2 επιλογών: 128GB και 512GB. Και όπως ήταν αναμενόμενο μια τέτοιου επιπέδου συσκευή δεν θα μπορούσε να υστερεί σε θέμα μπαταρίας και έτσι το ROG Phone είναι εφοδιασμένο με μπαταρία 4000mAh με υποστήριξη τεχνολογίας Asus HyperCharge 20W.


Φυσικά ο τομέας της οθόνης είναι επίσης ένα από τα highlights της συσκευής. Είναι μεγέθους 6΄΄ AMOLED με αναλογία 18:9 και ανάλυση 2160 x 1080. Το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό της οθόνης είναι ο ρυθμός ανανέωσης στα 90Hz με response time 1ms. Η οθόνη επίσης υποστηρίζει HDR και διαθέτει επικάλυψη σε ποσοστό 108.6% DCI-P3.

Το ROG Phone διαθέτει επίσης μια αρκετά πλούσια γκάμα από accessories. 'Ένα από αυτά είναι το AeroActive Cooler, το Gamevise controler, το οποίο εφαρμόζεται σε κάθε πλευρά της συσκευής όταν αυτή είναι σε landscape προσανατολισμό. Επίσης υπάρχει και το WiGig dock με το οποίο όλα η δράση μεταφέρεται από την οθόνη της συσκευής σε μεγαλύτερη οθόνη μέσω σύνδεσης 802.11ad. Υπάρχει ακόμα ένα dock, στο οποίο ο χρήστης μπορεί να συνδέσει διάφορα περιφερειακά όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη. Τέλος, υπάρχει και το TwinView dock, το οποίο είναι τύπου clamshell στο πάνω μέρος του οποίου τοποθετείται η συσκευή, ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχει μια επιπλέον οθόνη 6''. Το όλο σύστημα διαθέτει δική του μπαταρία 6000mAh.


Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή του ROG Phone, ενώ η διαθεσιμότητά του αναμένεται να ξεκινήσει μετά τον ερχόμενο Αύγουστο.

Σίγουρα το ROG Phone είναι ότι πιο σύγχρονο έχει φτιαχτεί μέχρι στιγμής σε gaming-phone, αλλά αναμένεται ακριβό, αρκετά ακριβό, όπως ακριβά αναμένονται και όλα αυτά τα accessories τα οποία αναφέραμε παραπάνω. Επιπλέον αναλογιστείτε ότι αν και το fresh rate στα 90Hz ακούγεται εντυπωσιακό, ουσιαστικά θα το απολαμβάνουμε προς το παρόν μόνο στο menu scrolling δεδομένου ότι τα περισσότερα gaming titles είναι φτιαγμένα για 60Hz, όπως είδαμε για πρώτη φορά στο Razer Phone. Καλό είναι λοιπόν να αναλογιστούμε όλα τα προαναφερόμενα πριν βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να αποκτήσουμε το κατά τ`άλλα υπέροχο ROG Phone της Asus.


Α.δ.

#ASUS #AsusROGPhone

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π