• SZ Team©

Asus Zenfone 6: επίσημα με flip-up camera, SD855 και μπαταρία 5000mAh

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι σε επίπεδο design για τα smartphones τα πράγματα είναι κάπως κορεσμένα. Σχεδόν πανομοιότυπες συσκευές με ελάχιστη φαντασία. Και ήρθαν οι pop-up selfie cams, αλλά και το λιγότερο εντυπωσιακό punch-hole για να μας ξυπνήσουν λίγο. Και τώρα η Asus με την ανακοίνωση του Zenfone 6 έρχεται για να μας ξυπνήσει για ακόμα μια φορά. Ο λόγος? Θα τον δούμε παρακάτω.Το Zenfone 6 ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα και διαφέρει αρκετά από αυτά που είχαμε δει τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα το ZS630KL (για τους λάτρεις των κωδικοποιημένων ονομάτων) είναι μια συσκευή με έμφαση στο design. Πάχος λιγότερο από 75mm και οθόνη μεγέθους 6.4'' καθιστούν την συσκευή άκρως φιλική στην καθημερινή χρήση, ενώ η παντελής έλλειψη notch ή punch-hole μας αρέσει πολύ.


Αυτό όμως που κερδίζει τις εντυπώσεις δεν είναι άλλο από τον flip-up μηχανισμό που περιλαμβάνει το dual-camera system με βασικό αισθητήρα τον ευρέως γνωστό το τελευταίο διάστημα Sony IMX586 48Mp (1.8μm pixels, f/1.8) και 2ο αισθητήρα 13Mp ultra-wide angle 125°.
Το σύστημα προσφέρει την δυνατότητα για λήψη videos 4K@60fps με EIS ακόμα και όταν είναι σε selfie mode. Ο περιστρεφόμενος μηχανισμός επιτρέπει την λήψη panoramas αυτόματα ή με την χρήση του motion tracking μπορεί να ακολουθεί το αντικείμενο της λήψης ώστε να παραμένει πάντα στο κέντρο. Επιπλέον λειτουργίες είναι το HDR+ Enhanced και το Night Mode, με το οποίο γίνεται μια multi-frame σύνθεση για βελτίωση της ποιότητας της φωτογραφίας.Πίσω στην οθόνη του Zenfone 6, η οποία είναι 6.4'' IPS LCD με φωτεινότητα 600 nits και υποστήριξη DCI-P3. Όπως καταλαβαίνετε η τεχνολογία LCD δεν επιτρέπει την ύπαρξη in-display σαρωτή, οπότε εδώ θα συμβιβαστούμε με τον παραδοσιακό σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της συσκευής.Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ο Snapdragon 855 συνδυασμένος με 6GB ram και 64GB αποθηκευτικό χώρο. Θα υπάρξει και έκδοση με 128GB, ενώ η κορυφαία έκδοση θα διαθέτει πακέτο 8/256GB. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης κάρτας microSD.Η Asus μας έχει συνηθίσει σε smartphones με μεγάλη μπαταρία και το Zenfone 6 δεν αποτελεί εξαίρεση. Διαθέτει μπαταρία 5000mAh, αλλά φορτίζει μόλις στα 18W, ενώ δεν υπάρχει και τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, κάτι που σύμφωνα με την Asus μειώνει αισθητά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.


Το Zenfone 6 τρέχει το ZenUI 6, το οποίο είναι "χτισμένο" πάνω στο Android 9 Pie με πολύ... stock χαρακτήρα. Η Asus υποσχέθηκε ότι η συσκευή θα αναβαθμιστεί σε Android 10 Q πολύ σύντομα, ενώ τα security patches είναι εγγυημένα για τα επόμενα 2 χρόνια.Το γυαλί της οθόνης είναι Gorilla Glass 6, ενώ το back panel είναι από Corning glass. Στο ενδιάμεσο υπάρχει πλαίσιο από αλουμίνιο σειρά 6000. Το Gorilla Glass 6 είναι ότι πιο ανθεκτικό υπάρχει σε γυαλί με αντοχή στις πτώσεις. Εξίσου ανθεκτική είναι και η flip-up camera, η οποία είναι από Liquid metal, ένα υλικό που είναι ελαφρύτερο από το ατσάλι, αλλά 4x πιο ισχυρό. Ο μηχανισμός κλείνει αυτόματα σε περίπτωση πτώσης, ενώ η χρήση του είναι απροβλημάτιστη για τουλάχιστον 100.000 flips. Σε απλά ελληνικά, ο flip-up μηχανισμός δουλεύει απροβλημάτιστα για 28 selfies την ημέρα για 5 χρόνια!
Το Asus Zenfone 6 θα έρθει στην Ευρώπη στις 23 Μαΐου και θα είναι διαθέσιμο τόσο από το Asus.com όσο και από τοπικούς διανομείς και σε τιμή 500€. Οι χρωματικές αποχρώσεις θα είναι Midnighrt Black και Twilight Silver.


Α.δ.

#Asus #Zenfone6

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |           Όροι Χρήσης             |          Επικοινωνία           |            Διαφήμιση 

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π