Αναζήτηση
  • SZ Team©

Δημοσκόπηση BestSmartphone 2018 του SmartphonerzGR: αποτελέσματα


Η νέα χρονιά θέλουμε να μας βρει όλους δυνατούς και ευτυχισμένους. Και στον τομέα που μας απασχολεί, αυτό των smartphones, είναι σίγουρο ότι μας επιφυλάσσει πολλές και ωραίες εκπλήξεις. Όμως προς το παρόν λέμε να ασχοληθούμε για τελευταία (ίσως) φορά με το 2018 και συγκεκριμένα με εκείνα τα smartphones που κυκλοφόρησαν μέσα στο προηγούμενο έτος.

Η μεγάλη ψηφοφορία του SmartphonerzGR ήταν διάρκειας 1 βδομάδας και η συμμετοχή σας ήταν πραγματικά συγκινητική και τέτοια ώστε να μας οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα (όσο ασφαλή μπορεί να είναι συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από δημοσκοπήσεις)!

Επιλέξαμε να απεικονίσουμε το τελικό αποτέλεσμα με την μορφή πίτας (εξάλλου ζούμε σε εποχές... Android Pie), ώστε να υπάρχει μια συνολική εικόνα της κατάταξης. Στην δεξιά πλευρά βλέπετε τα smartphones κατά σειρά προτίμησης, δηλαδή ξεκινώντας από εκείνο που πήρε τις περισσότερες ψήφους:


Στο σύνολό τους τα smartphones που συμπεριλήφθηκαν στην λίστα επιλογής ήταν 18, αλλά από αυτά ψήφους πήραν μόνο τα 10! Αυτό σημαίνει ότι 8 συσκευές δεν ήταν καν στις επιλογές έστω και ενός ατόμου. Οπότε μετά την πρώτη δεκάδα οι υπόλοιπες 8 συσκευές είναι τοποθετημένες απλά κατά αλφαβητική σειρά.

Η πρώτη τριάδα δεν έκρυβε κάποια έκπληξη, αφού την απαρτίζουν συσκευές που λίγο πολύ τις περιμέναμε εκεί: 1. Huawei Mate 20 Pro (20% - 227 ψήφοι) 2. Samsung Galaxy Note 9 (14.5% - 165 ψήφοι) 3. Xiaomi Pocophone F1 (14.5% - 161 ψήφοι). Φυσικά για Mate 20 Pro και Galaxy Note 9 δεν έχουμε να πούμε και πολλά, όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε την μεγάλη επιτυχία της Xiaomi με το Pocophone F1, το οποίο αν και θεωρείται upper-midrange smartphone εντούτοις κατάφερε να τρυπώσει στην πρώτη τριάδα, με συνταγή επιτυχίας τα πολύ καλά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή τιμή του. Well done Xiaomi.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα Samsung Galaxy S9/S9+ (7.3% - 83 ψήφοι) και Xiaomi Mi 8/Mi 8 Pro (7.3% - 79 ψήφοι). Οπότε με λίγα λόγια Samsung και Xiaomi κονταροχτυπήθηκαν για τις πρώτες θέσεις, αλλά η Huawei πήρε κεφάλι, κάτι που θα έκανε ακόμα πιο εύκολα αν το Mate 20 Pro μετρούσε περισσότερο χρόνο ζωής μέσα στο 2018.

Από κει και πέρα άξιο αναφοράς είναι η 6η θέση που κατέλαβε η Lenovo με το αρκετά συμπαθητικό Z5 Pro, ενώ τα iPhone XS και XS Max κατέλαβαν την 8η θέση με ποσοστό μόλις 3.6% (42 ψήφοι), κάτι που ίσως αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι πλέον τα iPhone είναι για λίγους και αρέσουν σε ακόμα λιγότερους.

Για το τέλος αφήσαμε την LG, η οποία για ακόμα μια χρονιά φαίνεται να μην πείθει με την σειρά "G" και συγκεκριμένα με το G7 ThinQ, ενώ και το V40 ThinQ φαίνεται να μην είναι στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Και κάπως έτσι αποχαιρετάμε το 2018 ευχαριστώντας παράλληλα όλους εσάς που ήσασταν δίπλα μας και μας στηρίξατε και υποσχόμαστε ακόμα πιο δυναμική συνέχεια, ενώ μέσα στο 2019 το SmartphonerzGR ετοιμάζει ωραία πράγματα για όλους εσάς!


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π