• SZ Team©

Το εντυπωσιακό Essential phone του Andy Rubin έγινε επίσημο


Το νέο project του Andy Rubin ονομάζεται Essential phone και από χτες βρίσκεται επίσημα ανάμεσά μας. Βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής η titanium κατασκευή και τα modular add-ons.


Για όσους δεν το γνωρίζετε, ο Andy Rubin είναι ο "μπαμπάς" του Android λογισμικού και εδώ και αρκετούς μήνες εργαζόταν πάνω στο συγκεκριμένο project. Και ενώ οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες, από χτες γνωρίζουμε τα πάντα για τη συσκευή που έρχεται να κάνει την διαφορά.

Ξεκινάμε από τον επεξεργαστή που χρησιμοποιεί το Essential phone και δεν είναι άλλος από τον Snapdragon 835 σε συνδυασμό με 4GB ram και 128GB αποθηκευτικό χώρο (χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD). Βέβαια η ποσότητα ram μπορεί να μην σας κάνει ιδαίτερη εντύπωση, σύμφωνα και με αυτά που έχουμε δει να κυκλοφορούν εκεί έξω, αλλά όπως υποστηρίζει και ο ίδιος ο Rubin, το λειτουργικό του Essential είναι τόσο ελαφρύ που δεν υπάρχει λόγος για περισσότερη ram.


Η οθόνη της συσκευής είναι 5.7'' QHD LTPS LCD και χαρακτηρίζεται "Full Display" με aspect ratio 19:10 και Gorilla Glass 5. Στο πίσω μέρος, το οποίο είναι κεραμικό, συναντάμε την dual camera με αισθητήρες 13Mp +13Mp (RGB + monochrome). Το διάφραγμα του έγχρωμου αισθητήρα είναι f/1.85, ενώ διαθέτει λειτουργία laser και phase detect autofocus. Η selfie camera είαι 8Mp, ενώ όλες οι κάμερες έχουν την δυνατότητα για λήψη 4Κ video στα 30fps, 1080p στα 60fps και 720p στα 120fps. Η μπαταρία του Essential phone είναι 3040mAh.

Το titanium περίβλημα που "αγκαλιάζει" το Essential phone θεωρείται πιο ανθεκτικό από το αλουμίνιο και θεωρητικά προστατεύει καλύτερα τη συσκευή από πτώσεις ή γρατζουνιές. Οι διαθέσιμες χρωματικές επιλογές είναι Black Moon, Pure White, Stellar Grey και Ocean Depths με τις δυο τελευταίες να είναι διαθέσιμες σε δεύτερο χρόνο.

Η τιμή της συσκευής θα είναι 699$ και θεωρείται καλή δεδομένου ότι είναι φτηνότερη από συσκευές του άμεσου ανταγωνισμού που διαθέτουν dual camera και borderless screen design. Η διαθεσιμότητα αρχικά θα αφορά την αμερικάνικη αγορά με άγνωστο ακόμα το πότε θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

Ένα από τα highlight της συσκευής είναι μια διακριτική μαγνητική βάση στην πίσω πλευρά που επιτρέπει εκεί να τοποθετηθούν διάφορα modular, όπως για παράδειγμα μια κάμερα 360 μοιρών ή κάποια εξωτερικά ηχεία.


Μιας και αναφερθήκαμε στον ήχο να σας ενημερώσουμε ότι το Essential phone είναι άλλη μια συσκευή που δεν διαθέτει θύρα για ακουστικά 3.5mm, αντ` αυτού όμως διαθέτει ένα USB dongle adapter για σύνδεση με ακουστικά. Επιπλέον στην πλάτη της συσκευής συναντάμε και τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.


Σίγουρα το Essential phone είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή και έχει τις προυποθέσεις για να ξεχωρίσει. Βέβαια, όπως λέμε πάντα, ο τελικός και αυστηρός κριτής είναι ο χρήστης, οπότε και αναμένουμε την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής προκειμένου να δούμε την πραγματική αξία της.

Α.δ.


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π