Αναζήτηση
  • SZ Team©

Προβλήματα αναφέρουν οι χρήστες με τα Google Pixel 2 και Pixel 2 XL


Φαίνεται πως τα προβλήματα με την νέα σειρά Pixel 2 της Google δεν έχουν τελειωμό. Εδώ και μερικές μέρες κάποιοι χρήστες του Pixel 2 XL παρατήρησαν το λεγόμενο screen-burn in issue. Τι ακριβώς είναι αυτό? Με το που κάποιος χρήστης έχει δει μέσω της συσκευής του κάποια στατική εικόνα, μόλις την κλείσει (την εικόνα) μένει πίσω ένα γκρι πλαίσιο. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε οθόνη τεχνολογίας OLED, λένε οι κατασκευαστές. Η απάντηση της Google πάνω στο θέμα είναι ότι βρίσκονται σε στάδιο διερεύνησης.


Τώρα σειρά παίρνει το Pixel 2, στο οποίο αρκετοί χρήστες παρατήρησαν έναν περίεργο ήχο τον οποίο κάνει η συσκευή όταν είναι ξεκλείδωτη και την πλησιάζει κάποιος στο αυτί του. Αυτό δεν συμβαίνει όταν η οθόνη είναι κλειστή ή όταν η οθόνη είναι αναμμένη, αλλά η συσκευή είναι κλειδωμένη.

Λύσεις του τύπου factory reset ή να μπει η συσκευή σε airplane mode δεν απέδωσαν κάτι, ενώ παρατηρήθηκε ότι όταν ο χρήστης απενεργοποιήσει το NFC, τότε ο ήχος παύει να ακούγεται, κάτι όμως το οποίο είναι αρκετά περίεργο δεδομένου ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του NFC και του ακουστικού του Pixel 2.


Για το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Google, αν και από τα ενδότερα της εταιρείας έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι την ερχόμενη βδομάδα θα κυκλοφορήσει ένα fix το οποίο θα λύσει το πρόβλημα. Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις σε ένα θέμα που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρής σημασίας, όχι τόσο για την υψηλή τιμή των συσκευών, όσο για τον ποιοτικό έλεγχο που φαίνεται να γίνεται πολύ βιαστικά τώρα τελευταία από διάφορες εταιρείες στις συσκευές που "ρίχνουν" στην αγορά.

Ένα είναι λοιπόν το συμπέρασμα: καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την day-one αγορά ενός smartphone. Ας κάνουμε λίγο υπομονή να κυκλοφορήσουν οι πρώτες παρτίδες (εκεί συνήθως εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα) και μετά μπορούμε να προβούμε στην αγορά του, όχι βέβαια εντελώς άφοβα, αλλά τουλάχιστον έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες προβλημάτων .

Α.δ.

#Google

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π