• SZ Team©

Ανακοινώθηκαν τα Pixel 3 / 3 XL: μικρές αλλαγές - μεγάλες τιμές


Πολλά γράφτηκαν, ακόμα πιο πολλά είδαμε και τώρα ήρθε η στιγμή να αποκτήσει όλο αυτό την επισημότητα που του αρμόζει. Ο λόγος για τα Pixel 3 και Pixel 3 XL, τα οποία ανακοινώθηκαν από την Google. Και μπορεί να γνωρίζαμε σχεδόν τα πάντα για τις 2 νέες συσκευές, αλλά η ουσία είναι στις λεπτομέρειες. Πάμε λοιπόν να τα γνωρίσουμε καλύτερα.


ΟΘΟΝΕΣ

OLED οθόνες και για τις 2 συσκευές. Το Pixel 3 XL διαθέτει οθόνη 6.3'' με ανάλυση 1440 x 2960 και αναλογία 18.5:9.

Το Pixel 3 διατηρεί σε διαστάσεις την ίδια οθόνη με το περσινό, δηλαδή 5.5'' με αναλογία 18:9, κάτι που σημαίνει αύξηση της επιφάνειας δράσης κατά 10%. Η ανάλυση παραμένει και αυτή στα περσινά επίπεδα, 1080 x 2160.

Οι οθόνες και στις 2 περιπτώσεις υποστηρίζουν HDR, Always On και color modes, ενώ την προστασία του έχει αναλάβει το Gorilla Glass 5 panel.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Το Pixel 3 XL διαθέτει μπαταρία 3430mAh, δηλαδή μικρότερη από το περσινό Pixel 2 XL, ενώ το Pixel 3 έχει μπαταρία 2915mAh, λίγο μεγαλύτερη από το Pixel 2. Το νέο χαρακτηριστικό και στις 2 περιπτώσεις είναι η ασύρματη φόρτιση. Το Pixel Stand μπορεί να τροφοδοτήσει ρεύμα 10W, ενώ κατά τη σύνδεση με τις Pixel 3 συσκευές το Stand μετατρέπει τα Pixel phones σε Google Home, σαν ψηφιακή κορνίζα ή ακόμα και σαν ξυπνητήρι.

Από την άλλη, αν κάποιος επιλέξει να φορτίζει την συσκευή του με τον 18W φορτιστή που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, τότε με 15 λεπτά φόρτισης θα έχει "κερδίσει" 7 ώρες χρήσης της συσκευής του.

ΠΙΣΩ ΚΑΜΕΡΑ

Στο πίσω μέρος των Pixel συσκευών παραμένει μονός αισθητήρας 12.2Mp (1.4μm pixels) με OIS και διάφραγμα f/1.8. Οι όποιες αλλαγές εντοπίζονται στο software. Θα συναντήσουμε και πάλι το HDR+, ενώ πλαισιώνεται με το Top Shot.


Φυσικά πλησιάζοντας στα τέλη του 2018 δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα high-end smartphone η τεχνητή νοημοσύνη (AI για συντομία). Η κάμερα με την βοήθεια της AI τεχνολογίας τραβάει τις καλύτερες λήψεις αφού προηγουμένως εξασφαλίσει όλα τα χαμόγελα, εντοπίσει τα μάτια του/των υποκειμένων ανοιχτά και κάνει focus στο σωστό σημείο. Με την λειτουργία Photobooth η κάμερα τραβάει αυτόματα φωτογραφία μόλις εντοπίσει χαμόγελο ή κάποιον μορφασμό στο πρόσωπο του υποκειμένου.

Το Super Res Zoom είναι μια ακόμα AI λειτουργία, η οποία κάνει την δουλεία που θα έκανε ένας telephoto αισθητήρας με digital zoom.

Η πίσω κάμερα των Pixel phones εξακολουθεί να πραγματοποιεί λήψεις videos 4Κ@60fps, ενώ η λειτουργία Fuse Video Stabilization δίνει την δυνατότητα για smooth λήψεις ακόμα και σε διαδικασία περπατήματος ή jogging.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΜΕΡΑ

Τόσο το Pixel 3 όσο και το μεγαλύτερο Pixel 3 XL διαθέτουν dual camera setup στο μπροστινό μέρος με αισθητήρες 2 x 8Mp, αλλά διαφορετικούς φακούς. Ο ένας φακός είναι wide-angle 97° (f/2.2 fixed focus) και ο άλλος κανονικός 75° (f/1.8 PDAF).


Εδώ δεν υπάρχει Fused Video Stabilization, παρά μόνο digital image stabilization.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Μέσα στα Pixel 3 / 3 XL θα συναντήσουμε τον Snapdragon 845 με τους μισούς πυρήνες χρονισμένους στα 1.6GHz και τους υπόλοιπους στα 2.5GHz. Αυτό που ίσως απογοητεύσει πολλούς είναι το γεγονός ότι οι συσκευές έρχονται με μοναδική επιλογή ram στα 4GB, ενώ για αποθηκευτικό χώρο θα υπάρχουν 2 επιλογές: 64GB και 128GB, αλλά σε κάθε περίπτωση χωρίς τη δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD.

ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Οι νέες συσκευές της Google διαθέτουν πιστοποίηση IP68 (μια βελτίωση σε σύγκριση με το IP67 των περσινών μοντέλων), ενώ στην χρωματική παλέτα έκτος των Just Black και Clearly White προστέθηκε μια ακόμα απόχρωση, το Not Pink. Στο πίσω μέρος εξακολουθεί να υπάρχει ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων.

ΤΙΜΕΣ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τα Google Pixel 3 και Pixel 3XL θα είναι διαθέσιμα στην Αμερική από 19 Οκτωβρίου και στην Ευρώπη από 2 Νοεμβρίου. Οι ευρωπαϊκές τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Pixel 3 64GB 850€

Pixel 3 128GB 950€

Pixel 3 XL 64GB 950€

Pixel 3 XL 128GB 1050€

Α.δ.

#Google #GooglePixel3 #GooglePixel3XL #Snapdragon845

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |           Όροι Χρήσης             |          Επικοινωνία           |            Διαφήμιση 

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π