Αναζήτηση
  • SZ Team©

Η Huawei παρουσίασε και επίσημα το HarmonyOS, το δικό της εναλλακτικό αντι-Android λογισμικό

Με την κατάσταση που δημιουργήθηκε από τον ban των ΗΠΑ στην Huawei πολλά συνέβησαν, όχι απαραίτητα κακά. Για παράδειγμα το OS που αναπτύσσει η ίδια η Huawei προς αντικατάσταση του Android, κάτι που θα ήταν άκρως απαραίτητο σε περίπτωση οριστικής διαγραφής της εταιρείας από τα κιτάπια της Google.


Και μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο, αλλά η Huawei συνεχίσει την στρατηγική της και έτσι σε ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Dongguan της Κίνας (Huawei Developers Conference) ο CEO της εταιρείας, Richard Yu, παρουσίασε και επίσημα το HarmonyOS, ένα λειτουργικό που η Huawei άρχισε να αναπτύσσει από το 2017 (HongMengOS είναι το κινέζικο όνομα).Σύμφωνα με τον CEO πρόκειται για ένα λειτουργικό ανοιχτού κώδικα το οποίο μπορεί να τρέχει σε σχεδόν κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή όπως smartphones, smart wearables, TVs, tablets, laptops ακόμα και σε αυτοκίνητα.


Το HarmonyOS βασίζεται σε microkernel-based λειτουργικό σύστημα με αποτέλεσμα την ελάχιστη δυνατή ανάγκη σε πόρους, χωρίς αυτό να σημαίνει χαμηλές ταχύτητες. Το λειτουργικό υποστηρίζει TEE (Trusted Execution Enviroment) για υψηλού επιπέδου ασφάλεια σε κάθε συσκευή που αυτό θα υπάρχει. Και όσο αφορά τις γλώσσες προγραμματισμού, σχεδόν τα πάντα υποστηρίζονται στο HarmonyOS: C/, C++, Java, JavaScript, Kotlin.


Κατά την παρουσίαση ο CEO υπονόησε ότι το HarmonyOS έρχεται για να αντικαταστήσει το AndroidOS, αλλά προς το παρόν οι συσκευές της εταιρείας θα εξακολουθούν να τρέχουν το λογισμικό της Google. Επιπλέον τόνισε ότι το HarmonyOS υποστηρίζει όλες τις Android εφαρμογές, τουλάχιστον όσες είναι βασισμένες σε HTML5 και Linux.Σύμφωνα με τον Richard Yu, σκοπός του HarmonyOS είναι να γίνει ένα "global operating system", ενώ η Huawei έχει ήδη αρχίσει εφοδιάζει τους app-developers με τα απαραίτητα εργαλεία για την δημιουργία νέων και συμβατών με το νέο λογισμικό εφαρμογών.


Το HarmonyOS έχει πολλά να μας δώσει και σίγουρα είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει πολύ το προσεχές διάστημα και εμείς στο SmartphonerzGR θα είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μαζί σας μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων ετών στον τομέα της τεχνολογίας.


Α.δ.

#Huawei #HarmonyOS #HongMengOS


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π