• SZ Team©

Η Samsung με official δήλωση παραδέχεται το πρόβλημα στο Galaxy Fold και ανακαλεί όλες τις συσκευές!

Η προηγούμενη βδομάδα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την Samsung. Την Δευτέρα μοίρασε τα πρώτα Galaxy Fold σε γνωστούς youtubers, αλλά και προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας και όχι μόνο, Τετάρτη παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα, που στο σύνολό τους αφορούσαν την foldable οθόνη της συσκευής (βλ. σχετικό άρθρο).


Στις περισσότερες περιπτώσεις οι χρήστες, αγνοώντας τις οδηγίες στο manual της συσκευής, προσπάθησαν να αφαιρέσουν το προστατευτικό φιλμ της οθόνης με αποτέλεσμα μετά αυτή να μην λειτουργεί. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η οθόνη εμφάνισε πρόβλημα ακριβώς στο σημείο στο οποίο διπλώνει και έτσι μετά από λίγη χρήση και πάλι έγινε μη λειτουργική.Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση της Samsung ήταν άμεση και έτσι προέβη σε official δήλωση αναφορικά με τα παραπάνω προβλήματα. Εν συντομία η Samsung παραδέχτηκε ότι το Galaxy Fold εγκαινίασε μια εντελώς καινούρια κατηγορία στα smartphones και ότι πρόκειται για μια αρκετά πολύπλοκη κατασκευή με πολλά και διαφορετικά υλικά. Σύμφωνα και με αυτά που δήλωσαν οι πρώτοι κάτοχοι της συσκευής, το Galaxy Fold χρίζει περισσότερης βελτίωσης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το λανσάρισμα της συσκευής μετατίθεται για μερικές βδομάδες αργότερα. Η Samsung παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα στο πάνω και κάτω σημείο της οθόνης στο σημείο αναδίπλωσης, ενώ εξηγεί ότι η χρήση του συγκεκριμένου φιλμ στην οθόνη έγινε προκειμένου αυτή να είναι περισσότερο ανθεκτική. Αν και στις οδηγίες αναγράφεται ότι δεν πρέπει να αφαιρεθεί, εντούτοις η εταιρεία θα φροντίσει ώστε η συγκεκριμένη ειδοποίηση να είναι γραμμένη πιο έντονα και σε πιο εμφανές σημείο.Ένα πρώτο συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η Samsung (προς τιμήν της) παραδέχεται την αδυναμία υλικού στην περίπτωση του Galaxy Fold. Επιπλέον, για όλους τους ενδιαφερόμενους, αν και η αρχική ημερομηνία διάθεσης ήταν για τις 26 Απριλίου αυτό πλέον δεν ισχύει και παίρνει παράταση για μερικές βδομάδες ακόμη (άγνωστο πόσες).


Και επειδή οι εξελίξεις τρέχουν, μόλις σήμερα μαθαίνουμε ότι μετά την παραπάνω επίσημη τοποθέτηση της Samsung ακολούθησε νέα ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία η Samsung ανακαλεί όλες τις Galaxy Fold συσκευές που έχει δώσει μέχρι στιγμής! Στην νέα ανακοίνωση τονίζεται ότι όλοι όσοι έχουν προ-παραγγείλει την συσκευή δεν χάνουν την σειρά προτεραιότητας, παραμένουν οι πρώτοι που θα αποκτήσουν το Galaxy Fold, αλλά θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος κύκλος ελέγχων ώστε η συσκευή κριθεί έτοιμη για να κυκλοφορήσει στην αγορά.


Σίγουρα όταν μιλάμε για μια συσκευή που το κόστος της αγγίζει τα 2000€ η λέξη "πρόβλημα" δεν θα πρέπει να υπάρχει καν σαν ενδεχόμενο. Όμως υπάρχει και δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν λειτούργησε καλά στην γραμμή παραγωγής. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, κάτι δεν λειτούργησε σωστά στην διαδικασία ποιοτικού ελέγχου, γιατί το θέμα με το προστατευτικό φιλμ άντε να δεχτούμε ότι είναι εν μέρει λάθος των χρηστών (αν και η προειδοποίηση αναγράφεται μέσα στο manual, το οποίο ως γνωστόν οι περισσότεροι δεν ανοίγουν καν). Το θέμα όμως που αφορά την οθόνη και το σημείο όπου αυτή διπλώνει είναι καθαρά κατασκευαστικό και εκεί όφειλε η Samsung να έχει δώσει την πρέπουσα προσοχή, κάτι το οποίο δεν έπραξε.Από την άλλη οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η αντίδραση του Κορεάτη γίγαντα ήταν άμεση. Παραδέχτηκαν την αδυναμία και βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επίλυσης. Τουλάχιστον το: "η εμπιστοσύνη των πελατών μας έχει μεγάλη αξία για μας και είναι πάντα στις προτεραιότητές μας" (απόσπασμα από την χτεσινή - πρώτη official δήλωση της Samsung) φαίνεται να γίνεται πράξη και αυτό είναι κάτι που το απαιτούμε ως καταναλωτές από κάθε εταιρεία την οποία πληρώνουμε για να αποκτήσουμε τα προϊόντα της.


Φυσικά για ότι νεότερο σχετικά με το Galaxy Fold και τα... προβλήματά του το SmartphonerzGR θα είναι εδώ για να σας ενημερώσει άμεσα!


Α.δ. + Α.δ.

#Samsung #GalaxyFold

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π