Αναζήτηση
  • SZ Team©

HomTom HT10: από τις πρώτες συσκευές με σαρωτή ίριδας 2ης γενιάς


Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τα smartphones είναι κάτι παραπάνω από κινητά τηλέφωνα. Μέσα τους έχουμε τα δεδομένα μας, προσωπικά μας στοιχεία, φωτογραφίες και άλλα πολλά. Λογικό ήταν λοιπόν να βρεθεί τρόπος να διασφαλίζονται αυτά τα δεδομένα.

Οι μέθοδοι που επινοήθηκαν ήταν διάφοροι, όπως για παράδειγμα ένας κωδικός, ένα pin, μια συγκεκριμένη κίνηση με το δάκτυλό μας. Και κάπου εκεί η εξέλιξη οδήγησε στον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο, οποίος ενσωματώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος των συσκευών που κυκλοφορούν παγκοσμίως.


Η εξέλιξη όμως είναι κάτι το οποίο δεν σταματάει, είναι κάτι που συνεχώς τρέχει μπροστά. Λογικό ήταν λοιπόν να υπάρξει και επόμενο βήμα μετά τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Και αυτό είναι ο σαρωτής ίριδας. Μια τεχνολογία που υπόσχεται μεγαλύτερο βαθμό ασφαλείας, αλλά ταυτόχρονα ακόμα πιο γρήγορο ξεκλείδωμα της συσκευής. Μάλιστα έχουμε φτάσει στο δεύτερο επίπεδο της συγκεκριμένης τεχνολογίας, το οποίο ελαχιστοποιεί ακόμα περισσότερο την πιθανότητα παραβίασης μιας συσκευής που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία.

Και ενώ για τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων οι κατασκευαστές smartphones έδιναν ιδιαίτερη προσοχή στο που αυτός θα τοποθετηθεί στη συσκευή, στην περίπτωση του σαρωτή ίριδας τα πράγματα είναι πιο έυκολα, αφού δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί κάτι επιπλεόν σε θέμα hardware, μιας και ουσιαστικά γίνεται χρήση της selfie camera που κάθε συσκευή πλέον διαθέτει.

Και μετά από αυτό τον μακρύ πρόλογο, ας δούμε μια από τις πρώτες συσκευές που ενσωματώνουν την τεχνολογία σαρωτή ίριδας 2ης γενιάς, το HomTom HT10.


Το HT1O διαθέτει οθόνη 5.5'', έχει 10-πύρηνο επεξεργαστή MediaTek Helio X20, 4GB ram, 32GB αποθηκευτικό χώρο επεκτάσιμο μέσω microSD, βασική κάμερα στο πίσω μέρος ανάλυσης 21Mp και selfie camera 8Mp. Η συσκευή τρέχει out of the box Android 6.0 Marshmallow, ενώ είναι ήδη διαθέσιμη για αγορά μέσω του gearbest.com (εδώ) στην τιμή των 159.99$.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε video τον τρόπο με τον οποίο το HomTom HT10 χρησιμοποιεί την τεχνολογία 2ης γενιάς του σαρωτή ίριδας.


Α.δ.


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π