Αναζήτηση
  • SZ Team©

Homtom S8: επίσημα με οθόνη 18:9 HD, dual camera και επεξεργαστή MT6750T


Όταν γράψαμε πριν μερικές μέρες για το επερχόμενο Homtom S8, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Ίσως γιατί το να μπορεί να αποκτήσει κάποιος συσκευή τύπου Galaxy S8 (σχεδιαστικά πάντα) με κόστος αρκετά χαμηλότερο είναι δελεαστικό από μόνο του. Για να δούμε όμως αν ισχύει στην περίπτωση του Homtom S8 το γνωστό ρητό: ότι πληρώνεις παίρνεις, μιας και η συσκευή παρουσιάστηκε αργά χτες το βράδυ επίσημα.


Το Homtom S8 διαθέτει οθόνη 5.7'' HD (μόνο) με 18:9 aspect ratio και σχεδιασμό edge-to-edge, κάτι που διατηρεί τα bezels σε πραγματικά χαμηλά ποσοστά. Η οθόνη καλύπτεται από γυαλί 2.5D, ενώ η αναλογία screen-to-body είναι κάτι περισσότερο από 83%.Η συσκευή επίσης διαθέτει κουρμπαριστές γωνίες τόσο μπροστά όσο και πίσω και αυτό δίνει μια premium αίσθηση όταν κρατά κάποιος τη συσκευή στο χέρι.


Οι χρωματικές επιλογές για το Homtom S8 θα είναι Midnight Black, Coral Blue, Arctic Silver και Maple Gold. Η πλάτη της συσκευής είναι κατασκευασμένη από σύνθετη πλάκα made by Mitsubishi Electronics, κάτι που προσδίδει στην συσκευή αυξημένη αντοχή σε πτώσεις, αλλά παράλληλα διατηρεί το πάχος σε χαμηλά επίπεδα και δίνει ένα glossy φινίρισμα.


Το γνωστό πακέτο ram/rom είναι 4/64GB αρκετό τόσο για τα δεδομένα του χρήστη όσο και για την απαραίτητη σωστή διαχείριση της συσκευής. Βέβαια για όλους εκείνους που τα 64GB τους φαίνονται λίγα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η Homtom δίνει τη δυνατότητα για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου μέσω microSD κάρτας μέγιστης χωρητικότητας 128GB.


Καλά όλα αυτά, είναι όμως το Homtom S8 δυνατό? Την απάντηση σε αυτό δίνει ο επεξεργαστής MediaTek MT6750T, 8-πύρηνος και χρονισμένος στα 1.5GHz, ο οποίος είναι αρκετά ισχυρός και ικανός να ανταπεξέλθει σε κάθε σκληρή δοκιμασία που θα τον υποβάλει ο χρήστης (αν και θα ζεματιστεί λιγάκι...).


Και στον τομέα της φωτογραφίας όμως το Homtom S8 δεν φαίνεται να υστερεί. Συγκεκριμένα διαθέτει στο πίσω μέρος dual camera με αισθητήρες 16Mp (Sony) + 5Mp, ικανοί να αποδώσουν σωστές εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και το περίφημο bokeh effect. Μπροστά ο αισθητήρας είναι 13Mp και υπόσχεται selfies πιο καθαρές από ποτέ.


Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται τοποθετημένος στην αγαπημένη θέση, στην πλάτη της συσκευής και σύμφωνα με την εταιρεία είναι ταχύτατος. Αυτό βέβαια θα το κρίνουμε εμείς, αλλά η εταιρεία σαφώς και επαινεί τα προϊόντα της. Από την άλλη η μπαταρία του Homtom S8 είναι 3400mAh, αρκετή για να κρατήσει τη συσκευή "ζωντανή" για μια ολόκληρη ημέρα, ενώ υποστηρίζει και 5V/2A ταχεία φόρτιση, ενώ στη συσκευασία συμπεριλαμβάνεται και αντίστοιχος φορτιστής.


Πάμε και στο κερασάκι που δεν είναι άλλο από την τιμή του Homtom S8, η οποία είναι 189.99$. Θεωρητικά η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη, αλλά σε μια πρόχειρη αναζήτηση που κάναμε στα περισσότερα online καταστήματα βρίσκεται σε κατάσταση: under restocking, που πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα δεν...!


Άρα λοιπόν συνοψίζοντας έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή που εξωτερικά μοιάζει με Galaxy S8, εσωτερικά όμως δεν μοιάζει. Φαίνεται δυνατή, με όλα τα μειονεκτήματα όμως που συνήθως συναντάμε σε MediaTek επεξεργαστές, η κάμερα λογικά θα είναι η κλασσική κινέζική κάμερα με συμπαθητικές φωτογραφίες την ημέρα και κάπως (είπαμε να είμαστε ευγενικοί) χειρότερες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Γενικά είναι ένα καλό συνολάκι, αν και η Homtom στο παρελθόν έχει δώσει συσκευές στον λαό που δεν φημίζονται για την ποιότητά τους, όμως φαίνεται να ακολουθεί την νέα τάση των full-display συσκευών και μένει να δούμε πως θα τα πάει όταν την πιάσουν στα χέρια τους οι χρήστες που, όπως λέμε πάντα, είναι οι πιο αυστηροί και δίκαιοι κριτές.

Α.δ.


#HomtomS8

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π