Αναζήτηση
  • SZ Team©

Το 2016 η Huawei είχε αυξημένες πωλήσεις, αλλά και μειωμένα κέρδη


Η Huawei είναι πλέον μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες στον χώρο τω κατασκευαστών smartphone. Είναι τρίτη στον κόσμο και σύμφωνα με υποσχέσεις που η ίδια η εταιρεία έδωσε, μέχρι το 2021 θα έχει γίνει η κορυφαία εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο, ξεπερνώντας την Apple και την Samsung.


Κα μέχρι στιγμής φαίνεται πως η Huawei βαδίζει προς αυτό τον δρόμο μιας και το 2016 πούλησε περισσότερες συσκευές σε σχέση με το 2015 κατά 30%. Αρκετά εντυπωσιακό νούμερο, όμως δεν συνδυάστηκε και με την αντίστοιχη αύξηση κερδών για την εταιρεία. Συγκεκριμένα τα κέρδη ανήλθαν σε 2 δις $, μειωμένα κατά 10% από τα 2.2 δις $ που έκανε το 2015, ενώ ο στόχος που είχε θέσει η Huawei για το 2016 ήταν 2.5 δις $.

Κανονικά θα περίμενε κάποιος πως η αύξηση στις πωλήσεις θα επιφέρει και αύξηση στα κέρδη, τα πράγματα όμως δεν έγιναν έτσι. Οι τιμές των εξαρτημάτων αυξάνονται, ενώ καθώς μεγαλώνει η εταιρεία μεγαλώνουν αντίστοιχα και οι δαπάνες. Επίσης σύμφωνα με τα νούμερα, η Huawei ίσως έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στην αύξηση του μεριδίου της αγοράς εις βάρος της κερδοφορίας, κάτι το οποίο εξάλλου επιβεβαιώνεται και από την υπόσχεση που έχει δώσει και γράψαμε παραπάνω για το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες,η Huawei έχει θέσει κάποους σκληρούς εσωτερικούς στόχους για το 2017 και ένας από αυτούς είναι και ο διπλασιασμός των κερδών σε 4 δις $. Και βέβαια αυτό σημαίνει για μια εταιρεία που πλέον δεν είναι σε πλήρη ανάπτυξη, μεγαλύτερη σύνεση στα χρήματα που θα δαπανηθούν σχετικά με την προώθηση των προιόντων της, κάτι το οποίο ίσως να σημαίνει πως η Huawei θα πρέπει να σταματήσει να ανησυχει για την πρωτιά που θέλει να "κλέψει" από Apple και Samsung και να επικεντρωθεί στον τρόπο που θα αυξήσει τα κέρδη της μέσω των συσκευών που θα λανσάρει στην αγορά.

Α.δ.

#Huawei

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π