Αναζήτηση
  • SZ Team©

Ο νέος πονοκέφαλος της Apple έχει όνομα: chargegate


Τι και αν τα νέα iPhone XS και iPhone XS Max κοστίζουν μια μικρή περιουσία για να τα αποκτήσει κάποιος. Προβλήματα υπάρχουν ακόμα και σε αυτές τις συσκευές. Ο νέο πονοκέφαλος της Apple έχει όνομα και αυτό είναι "chargegate".

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην διαδικασία φόρτισης των πανάκριβων συσκευών. Πιο συγκεκριμένα και μετά από αρκετές καταγγελίες κατόχων των εν λόγο iPhones, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, οι συσκευές πολλές φορές αρνούνται να φορτιστούν, κυρίως όταν έχουν παραμείνει αδρανής για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε μερικές περιπτώσεις, όταν η οθόνη ενεργοποιηθεί τότε ίσως και να μας κάνουν την χάρη και φορτίσουν.

Και για του λόγου το αληθές, ο γνωστός youtuber, Λιουις Χιλσεντέγκερ, ο οποίος μέσω του καναλιού του "Unbox Therapy" είπε να δοκιμάσει μερικές - αρκετές iPhone XS/XS Max συσκευές προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος το πρόβλημα. Στην δοκιμασία φόρτισης υπήρξε και ένα περσινό μοντέλο, το iPhone X, το οποίο και φορτίστηκε κανονικά. Μερικά όμως από τα νέα iPhones όντως παρουσίασαν το συγκεκριμένο πρόβλημα μη φόρτισης, ενώ μια συσκευή εξακολούθησε να αρνείται την φόρτιση ακόμα και όταν ενεργοποιήθηκε η οθόνη.


Τα παράπονα χρηστών ολοένα και αυξάνουν τόσο μέσα στο forum της Apple όσο και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια πρώτη εκτίμηση για το "chargegate" είναι ότι οφείλεται στις πρόσφατες ρυθμίσεις ασφαλείας τις οποίες και αναβάθμισε η Apple προκειμένου οι συσκευές της να είναι περισσότερο ασφαλής σε ενδεχόμενο που κάποιος θελήσει να έχει πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα που διατηρεί ο χρήστης στο iPhone του. Με το νέο iOS 11.4.1 η θύρα φόρτισης απενεργοποιείται όταν η συσκευή παραμείνει αδρανής για συγκεκριμένη ώρα.

Η Apple ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε δηλώσεις σχετικά με το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στα νέα της smartphones, αλλά λογικά με κάποιο τρόπο θα πρέπει να δείξει ότι τουλάχιστον ακούει τους καταναλωτές που προτιμούν τα ακριβά προϊόντα της και να προβεί σε άμεση επίλυση του προβλήματος.

Α.δ.

#Apple #iPhoneXS #iPhoneXSMax

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π