• SZ Team©

MWC 2017: Moto G5 και G5 Plus


Η Moto G-series ήταν πάντα η αγαπημένη των Android fans. Ο λόγος? Δυνατο brand, πολύ καλές επιδόσεις και όλα αυτά σε πολύ καλή τιμή. Σήμερα παρουσιάστηκε επίσημα η 5η γενιά Moto G, το G5 και το G5 Plus. Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ


Το Moto G είχε πάντα μικρό μέγεθος και πρακτικό σχεδιασμό. Και αν τα περσινά μοντέλα G4 και G4 Plus είχαν απλά μια μεταλλική επένδυση, φέτος το G5 και G5 Plus έχουν ένα πλήρως μεταλλικό σώμα. Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην μπροστινή επιφάνεια, κάτω από την οθόνη μέσα σε ένα ελλειπτικό κουμπί. Στο πίσω μέρος βρίσκεται η βασική κάμερα, η οποία περιβάλλεται από έναν κύκλο και παραπέμπει στο σχεδιασμό των φωτογραφικών μηχανών. Όσο για το βάρος, το G5 ζυγίζει 145γρ. ενώ το G5 Plus 155γρ. Οι χρωματικές επιλογές και για τα 2 μοντέλα θα είναι Fine Gold και Lunar Gray.

ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Το Moto G5 έρχεται με οθόνη 5'', ενώ το G5 Plus με οθόνη 5.2''. Και οι δυο έχουν ανάλυση 1080 Χ 1920, με αποτέλεσμα η πυκνότητα στο G5 να είναι 441ppi και στο G5 Plus 424ppi. Και οι δυο οθόνες προστατεύονται από Gorilla Glass 3.


Στο εσωτερικό τώρα των 2 συσκευών οι διαφορές αρχίζουν και γίνονται πιο εμφανής. Το G5 τροφοδοτείται από τον Snapdragon 430, χρονισμένο στα 1.4GHz και η ram είναι 2 ή 3GB. Από την άλλη, το G5 Plus τροφοδοτείται από τον Snapdragon 625, χρονισμένο στα 2GHz και με επιλογή ram στα 3 ή 4GB. Και οι δυο συσκευές υποστηρίζουν microSD, που σημαίνει επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος, που για το G5 είναι 16GB και για το G5 Plus 32GB. Στον τομέα της μπαταρίας, το G5 διαθέτει μπαταρία 2800mAh, ενώ το G5 Plus 3000mAh. Όμως εδώ τα νέα είναι αρκετά καλά μιας και οι χρήστες θα μπορούν να αντκαταστήσουν την μπαταρία της συσκευής τους.

Επίσης και οι δυο συσκευές θα τρέχουν out of the box Android 7.0 Nougat. Ακόμα παραμένει άγνωστο αν το Google Assistant θα υποστηρίζεται από το G5 και το G5 Plus.

ΚΑΜΕΡΑ


Το Moto G5 διαθέτει αισθητήρα 13Mp με διάφραγμα f/2.0 και dual-led flash, ενώ η selfie camera είναι ανάλυσης 5Mp. Στο G5 Plus όμως έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα αλλαγή, καθώς η ανάλυση της βασικής κάμερας μειώθηκε στα 12Mp με ταυτόχρονη αύξηση όμως του διαφράγματος σε f/1.7, που πρακτικά σημαίνει μεγαλύτερη ποσότητα φωτός που θα συλλαμβάνει ο αισθητήρας, ενώ σαφώς βελτιωμένη πρέπει να είναι η απόδοση της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μιας και η κάμερα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί πιο γρήγορες ταχύτητες κλείστρου.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Οι συσκευές αναμένεται να είναι διαθέσιμες για αγορά κάπου στα μέσα Μάρτη, ενώ οι τιμές τους θα είναι, για το G5 211$, ενώ για το G5 Plus (2/32) 229$.

Α.δ.


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π