Αναζήτηση
  • SZ Team©

Το OnePlus 5 έγινε και επίσημα το πιο ισχυρό smartphone με S835 και dual camera


Από σήμερα το OnePlus 5 μπήκε και επίσημα στη ζωή μας. Μια συσκευή που υποστηρίζει 34 μπάντες, έτσι ώστε να δικαιολογήσει το χαρακτηρισμό της ως παγκόσμιο flagship.


Το OnePlus 5 μπορεί να θεωρηθεί άνετα φωτογραφικό εργαλείο με την dual camera που διαθέτει, με έναν αισθητήρα tailor-made 16Mp με πολύ καλές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, διάφραγμα f/1.7 και optical image stabilization.


Ο δεύτερος αισθητήρας είναι ανάλυσης 20Mp και δίνει τη δυνατότητα για portrait mode, το γνωστό σε όλους μας θόλωμα του backround διατηρώντας το πρόσωπο της φωτογραφίας καθαρό, το λεγόμενο και bokeh effect. Επιπλέον ο δεύτερος αισθητήρας αυξάνει την ταχύτητα του autofocus κατά 40%.

Το OnePlus 5 είναι τελικά η λεπτότερη συσκευή της εταιρείας με πάχος που φτάνει τα 7.25mm, αλλά αυτό δεν εμπόδισε στην τοποθέτηση μιας μεγαλύτερης μπαταρίας από τους προκατόχους του 3300mAh, δηλαδή κατά 300mAh μεγαλύτερη από το OnePlus 3 και 100mAh από το OnePlus 3T.

Χάρη στον επεξεργαστή Snapdragon 835 η μπαταρία του OnePlus 5 θα έχει αυξημένη διάρκεια ζωής κατά 20% σε σύγκριση με το 3Τ. Επιπλέον το Dash Charge υπόσχεται ενέργεια για το OnePlus 5 που θα το κρατήσει ανοιχτό μια ολόκληρη μέρα με μόλις μισή ώρα φόρτιση.

Η super έκδοση του OnePlus 5 θα έχει 8GB ram για απροβλημάτιστο multitasking και 128GB αποθηκευτικό χώρο, με νέα two-lane ROM, η οποία είναι κατά 26% γρηγορότερη. Θα υπάρχει όμως και μια μικρότερη έκδοση με 6GB ram και 64GB αποθηκευτικό χώρο χωρίς όμως δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD.


Η συσκευή θα τρέχει Android 7.1 μέσω του Oxygen OS, το οποίο θα είναι σε σχεδόν stock μορφή, αλλά θα έχει κάποια ωραία πράγματα, όπως για παράδειγμα το Gaming Do not Disturb mode (προστατεύει το χρήστη από πάτημα κουμπιών που μπορεί να σταματήσουν ένα game) και το Reading mode (δημιουργία ενός gray-scale mapping για ευκολότερη ανάγνωση).

Η οθόνη του OnePlus 5 είναι 5.5'' AMOLED FullHD και μας γυρίζει στο παρελθόν μιας και την είχαμε ξαναδεί στο OnePlus 3. Όμως αυτή τη φορά η οθόνη του OnePlus 5 δεν θα υποστηρίζει DCI-P3 όπως τα Galaxy S8 και iPhone 7.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, το OnePlus 5 διατηρεί την θύρα για ακουστικά 3.5mm, στο κάτω μέρος.


Η διαθεσιμότητα της συσκευής ξεκινά από τις 27 Ιουνίου μέσω του oneplus.net. Για εκείνους όμως που βιάζονται θα μπορέσουν να αποκτήσουν από αύριο 21 Ιουνίου, ένα OnePlus 5 στα διάφορα one-day pop-up stores, τα οποία εκτός από την Αμερική θα βρίσκονται και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ, Ελσίνκι και Κοπεγχάγη. Η επίσημη ευρωπαϊκή τιμή του OnePlus 5 για την έκδοση 6/64 είναι 500€, ενώ για την "τουμπανιασμένη" 8/128 είναι 560€.

Με μια πρώτη ανάγνωση το OnePlus 5 είναι όμορφο, δυνατό, με καλές φωτογραφικές επιδόσεις, συμπαθητική μπαταρία, λίγο πεπαλαιωμένη οθόνη και καλή κατασκευή. Σίγουρα το 500αρικο μας χαλάει, μιας και έχουμε συνηθίσει να αποκτούμε OnePlus συσκευές με λιγότερα χρήματα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις μιας από τις πιο δυνατές συσκευές του 2017. Για τα υπόλοιπα, όταν με το καλό κυκλοφορήσει, οι χρήστες (όπως τονίζουμε κάθε φορά) θα είναι εκείνοι που θα κρίνουν το κατά πόσο το OnePlus 5 είναι τόσο καλό και τόσο flagship όσο η εταιρεία προσπάθησε να μας πείσει.


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π