• SZ Team©

Πρόστιμο ύψους 60.000€ στην DEALBER Ι.Κ.Ε. για τα φτηνά iPhone


Ζούμε σε περίεργες εποχές. Αυτό είναι μια αλήθεια που κρύβει πολλούς κινδύνους. Είναι μια αλήθεια που πολλές φορές μας βάζει εμπόδια ή ακόμα και μας δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά μας.

Τα ψώνια είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας. Άλλες φορές τα ψώνια αφορούν είδη πρώτης ανάγκης, άλλες φορές αφορούν την δουλειά μας και άλλες φόρες απλά ικανοποιούν το αίσθημα της διασκέδασης. Όποιος και αν είναι όμως ο λόγος οι έξυπνες αγορές είναι το ζητούμενο. Και για να χαρακτηριστεί μια αγορά ως έξυπνη προϋποθέτει μεταξύ άλλων και το στάδιο της έρευνας. Σε αυτό το στάδιο όμως εγκυμονούν πολλοί από τους κινδύνους που προαναφέραμε.

Αφορμή για τον ιδιαίτερα μακροσκελή πρόλογο είναι η είδηση που βγήκε σήμερα ότι επιβλήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών πρόστιμο ύψους 60.000€ στην εταιρεία "DEALBER Ι.Κ.Ε." Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ταξιδιωτικών υπηρεσιών εξ` αποστάσεως, μέσω ιστοσελίδας με την επωνυμία: dealber.gr.


Όλα ξεκίνησαν όταν πολλοί καταναλωτές απευθύνθηκαν στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, λόγου του ότι δεν παρέλαβαν ποτέ συγκεκριμένο ποιόν, το οποίο είχαν αγοράσει από την προαναφερόμενη ιστοσελίδα. Και το συγκεκριμένο προϊόν δεν ήταν άλλο από το "πιασάρικο" iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπήρχε (και υπάρχει ακόμα, αν δεν έχει αλλάξει κάτι την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο) προσφορά για τις συγκεκριμένες συσκευές, σύμφωνα με την οποία μπορεί κάποιος να αποκτήσει iPhone 7 και iPhone 7 Plus από 463€! Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να μας βάλει σε υποψίες. Τι εννοούμε? Πως είναι δυνατόν μια συσκευή που ακόμα και σε "κατάσταση παρα-εισαγωγής" και που κοστίζει περίπου 600€, να δίνεται σε τόσο χαμηλή τιμή? Απλά δεν γίνεται.

Μετά από μια έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε ότι στην εν λόγο εταιρεία έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 100.000€ για αντίστοιχες αθέμιτες εμπορικές τακτικές. Άρα η συγκεκριμένη εταιρεία μάλλον την κάνει καιρό την δουλειά αυτή.

Όπως και να `χει το πρόστιμο μπήκε, το όνομα της εταιρείας κυκλοφορεί πλέον στο διαδίκτυο "στολισμένο" με όλες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία αν εμείς οι ίδιοι οι καταναλωτές δεν μπούμε σε μια διαδικασία εκμάθησης έξυπνων αγορών. Οι προσφορές υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι όλοι εμείς να μπορούμε να αξιολογούμε σωστά και να το ψάχνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αγορές που το πόσο που θα δαπανήσουμε διόλου ευκαταφρόνητο δεν θα είναι.

Γι`αυτό λοιπόν όσοι προτίθεστε να κάνετε στο μέλλον online αγορές, όπου για την πληρωμή δεν θα υπάρξει φυσική παρουσία σε κατάστημα, καλό θα ήταν να το ψάξετε καλά πιο πριν. Υπάρχουν πολλά forums με τέτοιες πληροφορίες, πολλές ομάδες στο Facebook και γενικότερα πολύ υλικό για όποιον έχει τη διάθεση να το ψάξει. Εξάλλου εδώ, στο smartphonerz.gr τι σας λέμε πάντα? Καλές και... έξυπνες αγορές.-

Α.δ.


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |           Όροι Χρήσης             |          Επικοινωνία           |            Διαφήμιση 

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π