Αναζήτηση
  • SZ Team©

Samsung Galaxy S8 και S8+ με κάθε επισημότητα και με πολλές προσδοκίες


Επιτέλους, οι φήμες θα κοπάσουν, οι διαρροές θα σταματήσουν, τα φώτα έσβησαν και το νέο Samsung Galaxy S8 και S8+ ξεκινάνε το ταξίδι τους. Ένα ταξίδι δύσκολο, δεδομένης της περσινής καταστροφικής χρονιάς λόγω του "εκρηκτικού" Note 7, που είχε σαν αποτέλεσμα να πληγεί η αξιοπιστία του κολοσσού. Ανεπανόρθωτα? Θα δείξει.


Σήμερα λοιπόν με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκαν τα Galaxy S8 και S8+. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι τα πιο όμορφα και εμβληματικά Galaxy της εταιρείας μέχρι και σήμερα. Γιατί καλά και τα χαρακτηριστικά, καλές και οι μεγάλες μπαταρίες, αλλά ο κόσμος διψάει για καινούριο design, κάτι πρωτοπωριακό, κάτι να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Και μάλλον η Samsung αυτό το έλαβε υπόψη της πολύ σοβαρά. Αλλά πριν επεκταθούμε σε λεπτομέρειες να ξεκινήσουμε με τα χαρακτηριστικά των δυο μοντέλων:


DESIGN

Οι καμπύλες των νέων Galaxy δεν είναι κάτι καινούριο. Τις είχαμε ξαναδεί στα Galaxy S6 Edge, S7 Edge και Note 7. Σίγουρα όμως το σχήμα της οθόνης αυτή τη φορά είναι πιο ευχάριστο από ποτέ στο μάτι. Διακρίνεται μια ομαλότητα και ένα ευχάριστο περίγραμμα, κάτι το οποίο ουσιαστικά ενέπνευσε το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας με όλα αυτά τα teaser που κυκλοφόρησαν και ανέδειξαν αυτή την ομορφιά.

Το S8 διαθέτει οθόνη 5.8'', ενώ το S8+ 6.2'' με aspect ratio 18.5:9. Όλη η μπροστινή πλευρά των συσκευών είναι ουσιαστικά μια οθόνη, στην οποία περιλαμβάνονται και τα on-screen κουμπιά, τα οποία έρχονται να αντικαταστήσουν τα φυσικά κουμπιά που βρίσκονταν στο κάτω μέρος της οθόνης. Και οι δυο οθόνες είναι Super AMOLED με ανάλυση 2960 Χ 1440, ενώ η οθόνη του S8 καλείται "Infinity Display" χάρη στα ανύπαρκτα πλαινά bezels.


Στην επάνω επιφάνεια της οθόνης βρίσκονται όλοι οι αισθητήρες συμπεριλαμβανομένου και του πολυ-συζητημένου σαρωτής ίριδας. Αυτό βέβαια είχε και ένα μειονέκτημα, η συσκευή στην πάνω της πλευρά να μην είναι και τόσο όμορφη με όλες αυτές τις εγκοπές με αποτέλεσμα η Samsung να επιλέξει να είναι μαύρη η μπροστινή επιφάνεια σε όλες τις χρωματικές αποχρώσεις που θα κυκλοφορήσει.

Στην πίσω πλευρά της συσκευής δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το S7. Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι η προσθήκη του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, δίπλα στην κάμερα. Αυτό βέβαια από πολλούς κατακρίθηκε μιας και οι δαχτυλιές που θα προκύψουν από την επαφή με τον αισθητήρα ίσως λερώνουν και τον φακό της κάμερας.

Οι πλαινές πλευρές του S8 είναι καμπυλωτές, αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την προσθήκη ενός νέου κουμπιού, στην αριστερή πλευρά κάτω από τα κουμπιά έντασης. Με αυτό το κουμπί ουσιαστικά θα ενεργοποιείται η Bixby, η νέα ψηφιακός βοηθός, αλλά για αυτό θα μιλήσουμε παρακάτω. Στο κάτω μέρος της συσκευής θα συναντήσουμε την υποδοχή για ακουστικά και ακριβώς δίπλα το ηχείο της συσκευής, το οποίο για να είμαστε ειλικρινής θα το προτιμούσαμε διπλό, αλλά δεν μας πειράζει και τόσο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Η Samsung πρωτοτύπησε όσο αφορά τον επεξεργαστή μιας και δεν χρησιμοποίησε μόνο έναν, αλλά δυο, τον Snapdragon 835 για USA και τον Samsung Exynos 8895 για τον υπόλοιπο κόσμο. Βέβαια μη φανταστείτε πως υπάρχουν τέραστιες διαφορές μεταξύ τους, μάλλον για ισάξιους επεξεργαστές θα λέγαμε με ελάχιστες διαφοροποιήσεις.


Τα νέα chipsets έρχονται με 10-nm σχεδιασμό που υπόσχεται καλύτερη απόδοση της μπαταρίας από πριν. Και μιας και αναφερθήκαμε σε μπαταρίες, το S8 θα εξοπλίζεται με μπαταρία 3000mAh, ενώ το S8+ θα έχει μπαταρία 3500mAh. Αν και τα στοιχεία είναι παρόμοια με αυτά του S7, ελπίζουμε η αυτονομία - διαχείριση να έχει βελτιωθεί, αφού στο S7 αυτό αποτέλούσε ένα "αγκάθι'. Το πακέτο ram/rom θα είναι και για τα 2 μοντέλα 4/64GB με δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου μέσω microSD κάρτας.

ΚΑΜΕΡΑ

Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, το S8 διαθέτει την ίδια σχεδόν κάμερα με τον προκάτοχό του, δηλαδη 12Mp με διάφραγμα f/1.7. Αν και οι δυνατότητες επεξεργασίας της εικόνας έχουν βελτιωθεί αρκετά, η κάμερα δεν παρουσιάζει κάποιες από τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν οι dual κάμερες και οι οποίες έχουν κατακλύσει την αγορά. Εδώ βέβαια αξίζει να αναφερθεί ότι η κάμερα του S8 διαθέτει την ίδια τεχνολογία με το S7, την λεγόμενη Dual Pixel τεχνολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα για πολύ καλύτερη αυτόματη εστίαση από την κλασική PDAF επιλογή. Όσο για την μπροστινή κάμερα, αναβαθμίστηκε σε 8Mp από 5Mp και προστέθηκε και λειτουργία αυτόματης εστίασης ανίχνευσης προσώπου. Αυτό που ίσως αποτέλει την μεγαλύτερη προσθήκη στον τομέα της κάμερας του S8 είναι η ενσωματωμένη λειτουργία HDR, η οποία δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης προστέθηκαν αρκετά φίλτρα και αυτοκόλλητα που συνηθώς τα συναντάμε σε εφαρμογές τρίτων, όπως το Snapchat.

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Όπως ητάν αναμενόμενο, το S8 τρέχει Android 7.0 Nougat μέσω του Samsung Experience, η μετονομασία ουσιαστικά του αμφιλεγόμενου TouchWiz της Samsung. Η εμπειρία του χρήστη βελτιώνεται με την καλύτερη εμφάνιση, την νέα εικονογραφία, τις πολλές βελτιώσεις στο περιβάλλον εργασίας του χρήστη.


Λόγω της απουσίας πλεόν φυσικών κουμπιών πλοήγησης στην κάτω πλευρά της οθόνης, η Samsung έχει προσθέσει on-screen buttons τα οποία έχουν τον δικό τους ξεχωριστό σχεδιασμό, απεικονίζοντας πολύπλοκα σχήματα, τα οποία μπορούν να βρεθούν σε διάφορα σημεία μέσα στο interface της συσκευής. Και μάλιστα για εκείνους που θέλουν να έχουν επιλογές, στο νέο S8 υπάρχει η δυνατότητα να αλλαχτεί η φορά των εικονιδίων αυτών.

Επιπλέον η Samsung έχει προσθέσει μια μικρή αλλά αισθητή βελτίωση στα on-screen buttons με ένα νέο haptic feedback engine, που θυμίζει αρκετά το 3D touch του iPhone 7.

BIXBY

Η νέα εικονική βοηθός του S8 ονομαζεται Bixby. Ένα νέο χαρακτηριστικό της συσκευής που μάλιστα οδήγησε στην δημιουργία ενός επιπλέον κουμπιού. Το κατά πόσο είναι καλός βοηθός αυτό θα το δείξει η χρήση και η εμπειρια, πάντως προς το παρών οι λειτουργίες του είναι αρκετά περιορισμένες, αλλά η Samsung υποσχέθηκε ότι στο εγγυς μέλλον αυτές θα επεκταθούν.


Με αυτά που μπορεί να κάνει τώρα η Bixby, δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από τον ανταγωνισμό (Siri, Google Assistant). Το μεγάλο της πλεονέκτημα όμως είναι όλα αυτά που ακόμα δεν μπορεί να κάνει. Η Samsung υποσχέθηκε πως η Bixby θα μπορεί να συνδιάσει με απόλυτη επιτυχία τον ήχο με την αφή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ό χρήστης θα μπορεί ουσιαστικά ότι κάνει μέσω της αφής με τη συσκευή να το κάνει απλά μιλώντας της. Πραγματικά εντυπωσιακό, αν τελικά υλοποιηθεί κατ` αυτόν τον τρόπο.

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Το Samsung Galaxy S8 έρχεται για να κλείσει στόματα, να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, να μην πληρώσει τα "σπασμένα" ελέω Note 7. Και όπως όλα δείχνουν, τις προυποθέσεις τις έχει.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι για το μεν S8 750$ για το δε S8+ 850$. Οι διαθέσιμες αποχρώσεις του S8 αρχικά θα είναι τρεις: total lack, orchid gray και silver. Αργότερα θα προστεθούν blue και maple gold. Για την Ελλάδα πάντως σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι τιμές αναμένονται ελαφρώς τσιμπημένες: S8 - 829€ και S8+ 929€.

Η επίσημη ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων του S8 έχει οριστεί η 21η Απριλίου, ενώ οι προπραγγελίες θα ξεκινήσουν από 30 Μαρτίου.

Α.δ.

#Samsung

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π