Αναζήτηση
  • SZ Team©

Ανακοινώθηκε το τελικό πόρισμα για τις αιτίες υπερθέρμανσης του "εκρηκτικού" Galaxy Note 7


Η Samsung προέβη τελικά σήμερα στην πολυ-αναμενόμενη ανακοίνωση σχετικά με το πόρισμα της έρευνας που αφορούσε το Galaxy Note 7 και συγκεκριμένα το φαινόμενο υπερθέρμανσης στις συσκευές αυτές, που σε κάποιες περιπτώσεις οδήγησαν και στην εκδήλωση φωτιάς. Ο λόγος μάλιστα δεν ήταν ένας, αλλά δύο.


Σίγουρα το πρόβλημα εστιάζεται στην μπαταρία που είχε τοποθετηθεί στο Note 7, όμως προέκυψε ότι το πρόβλημα τόσο στις αρχικές μονάδες της συσκευής όσο και στις επόμενες ήταν διαφορετικό.

Στις αρχικές μονάδες το πρόβλημα εντοπίστηκε στο πάνω δεξί μέρος της μπαταρίας, εκεί δηλαδή που βρίσκονται τα ηλεκτρόδια της μπαταρίας και τα οποία δεν είχαν τοποθετηθεί σωστά με αποτέλεσμα την πρόκληση βραχυκυκλώματος.

Στην περίπτωση των νέων Note 7 που προορίζονταν για αντικατάσταση και λόγω πίεσης χρόνου, ώστε να παραχθούν μεγάλες ποσότητες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, υπήρξε κατασκευαστικό λάθος σε αυτές με αποτέλεσμα τα γνωστά βραχυκυκλώματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος κινητών της Samsung, D. J. Koh, "ήταν μια οδυνηρή κρίση για μένα" και πως ήταν η πιο πιεστική κατάσταση στην 33 ετών πορεία του.

Η Samsung ανακοίνωσε πως για την διενέργεια της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν 700 μέλη του προσωπικού, 200.000 μονάδες Note 7 καθώς και 30.000 μπαταρίες. Από πουθενά δεν προέκυψε σφάλμα με την κατασκευή του Note 7. Τα πορίσματα της Samsung επικυρώθηκαν από 3 ανεξάρτητες εταιρείες δοκιμών, τις UL, Exponent και TUV Rheinland.

Το πρόβλημα με την μπαταρία στις αρχικές μονάδες θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος με X-ray, κάτι το οποίο όμως δεν συμπεριλαμβανόταν στις διαδικασίες ελέγχου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση με τις προβληματικές μπαταρίες θα έπρεπε η Samsung να προβεί σε αποσυναρμολόγηση των μονάδων Note 7.

Πλέον η διαδικασία ελέγχου έχει αλλάξει κατά τα λεγόμενα στελεχών της εταιρείας με μια νέα διαδικασία ελέγχου 8 σημείων, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε παρόμοια κατάσταση στο μέλλον. Σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο περιγράφεται ακριβώς η νέα διαδικασία, η οποία πλέον θα ακολουθηθεί για όλες τις συσκευές της Samsung που θα παραχθούν μέσα στο 2017, μέσα στις οποίες είναι και το Galaxy S8.


Α.δ.

#Samsung

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π