Αναζήτηση
  • SZ Team©

MWC19: το Sony Xperia 1 είναι το πρώτο smartphone με οθόνη 4K-OLED

Προφανώς και η Sony δεν έκανε τον κόπο να πάει μέχρι Βαρκελώνη απλά και μόνο για να μας παρουσιάσει mid-range και entry-level συσκευές. Είχε και το "βαρύ πυροβολικό| της που για φέτος είναι το Xperia 1. Η συσκευή αποτελεί την εξέλιξη των Xperia XZ premium smartphones της εταιρείας και κουβαλάει αρκετές πρωτιές πάνω του. Για αρχή, είναι το πρώτο smartphone με οθόνη 4K-OLED, ενώ είναι το πρώτο smartphone της Sony με triple-camera setup.Η οθόνη του Xperia 1 είναι όλα τα λεφτά. Είναι 6.5'' CinemaWide με τεχνολογία που δανείστηκε από τις ακριβές τηλεοράσεις Bravia και με color calibration που χρησιμοποιεί η Sony στα professional επιπέδου monitors.Η ανάλυση της οθόνης είναι 3840 x 1644 με υποστήριξη HDR (B.T.2020) και έτσι η θέαση προγραμμάτων μέσω Netflix και Amazon (που υποστηρίζουν ήδη το 21:9 HDR) είναι μια πραγματική απόλαυση. Και σε αυτό προσθέστε και τον ήχο Dolby Atmos που παράγεται από τα stereo ηχεία της συσκευής για να καταλάβετε για τι επίπεδο multimedia experience μιλάμε.


Στο πίσω μέρος υπάρχει triple-camera setup με 3 αισθητήρες 12Mp. Ο βασικός αισθητήρας είναι 1/2.6'' με διάφραγμα f/1.6 και υποστήριξη Optical SteadyShot (OIS+EIS) και DualPixel Autofocus. Οι άλλοι 2 αισθητήρες επιτρέπουν το zoom in (2x telephoto αισθητήρας 52mm) και το zoom out (ultra-wide αισθητήρας 16mm).Η λειτουργία Eye-autofocus κλειδώνει το μάτι του υποκειμένου πριν την λήψη και αν για κάποιο λόγο χαθεί από το πλάνο το παρακολουθεί πότε θα επανέλθει προκειμένου να το κλειδώσει και πάλι και να επιτευχθεί έτσι η καλύτερη δυνατή λήψη. Η Sony όμως κάνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά σε επαγγελματικά standarts με το CineAlta, μια εφαρμογή video-editor με πολλές λειτουργίες, ενώ επιτρέπει την λήψη video στα 24fps.


Πάμε τώρα και στο εσωτερικό του Xperia 1 εκεί όπου υπάρχει ο επεξεργαστής που υποψιάζεστε, ο Snapdragon 855. Συνδυάζεται με 6GB ram και αποθηκευτικό χώρο 64GB και 128GB επεκτάσιμο σε κάθε περίπτωση.Το νέο Game Enhancer mode λειτουργεί προκειμένου να ισορροπήσει τις αυξημένες επιδόσεις με την κατανάλωση της μπαταρίας. Επιτρέπει επιπλέον την εγγραφή ενός gameplay video με ταυτόχρονο σχολιασμό μέσω της 8Mp selfie camera, ενώ αν ο χρήστης κολλήσει σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού μπορεί να ψάξει το walk-through μέσω Youtube και να το βλέπει ταυτόχρονα σε ένα floating window καθώς παίζει.


Το multitasking γίνεται παιχνίδι όπως καταλαβαίνετε με το Xperia 1. Επίσης υπάρχει και το Pair shortcut που επιτρέπει το ταυτόχρονο άνοιγμα 2 εφαρμογών στην οθόνη της συσκευής.

Η μπαταρία του Xperia 1 είναι 3330mAh με υποστήριξη Sony Battery care και Smart Stamina mode. Επιπλέον η συσκευή υποστηρίζει USB Power Delivery, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχος φορτιστής στην συσκευασία και θα χρειαστεί επιπλέον αγορά για όποιον ενδιαφέρεται.Σε τέτοιο επίπεδο που ανήκει το Xperia 1 δεν θα μπορούσε να το αφήσει η Sony χωρίς προστασία. Έτσι η συσκευή διαθέτει πιστοποίηση IP68, αλλά και Gorilla Glass 6 τόσο μπροστά όσο και πίσω. Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στα πλάγια της συσκευής, αλλά αυτή τη φορά διαχωρισμένος από το power button.


Το Xperia 1 της Sony θα είναι διαθέσιμο αργότερα την Άνοιξη, αλλά ακόμα τιμές και ακριβή ημερομηνία διαθεσιμότητας δεν ανακοίνωσε η Sony.


Α.δ.

#Sony #Xperia1 #mwc2019

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π