Αναζήτηση
  • SZ Team©

Τα Huawei Mate 30 phones και Mate X θα κυκλοφορήσουν χωρίς Play Store και Google services

Στην αρχή ήταν απλά μια φήμη, η οποία όμως επαναλαμβανόταν ολοένα και πιο συχνά καθώς περνούσε ο καιρός. Και φτάνουμε στο σήμερα που από έγκυρη πηγή (Nikei Asian Review) έρχεται η επιβεβαίωση αυτής. Οι συσκευές που θα απαρτίζουν την νέα Huawei Mate 30 σειρά θα κυκλοφορήσουν χωρίς Google apps και services.


Τι σημαίνει αυτό πρακτικά? Όχι Play Store, όχι Chrome, όχι Gmail, όχι Youtube, όχι Maps και πολλά ακόμα. Και βέβαια χωρίς αυτά δεν μπορούν να εγκατασταθούν μια πληθώρα εφαρμογών που η σωστή λειτουργία τους βασιζόταν στο Google Play services suite.Όλα τα παραπάνω αφορούν επίσης και το επερχόμενο Mate X, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές Οκτωβρίου. Από την άλλη η σειρά Mate 30 πρόκειται να ανακοινωθεί σε event στις 19 Σεπτεμβρίου, οπότε μια περιέργεια για το τι ακριβώς θα πουν και θα δείξουν οι άνθρωποι της Huawei υπάρχει.


Όλο αυτό δημιουργήθηκε μετά την εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για διακοπή οποιασδήποτε συνεργασίας εταιρειών της χώρας με την Huawei και όπως καταλαβαίνετε η Google είναι μια από τις εταιρείες αυτές. Βέβαια δόθηκε μια παράταση στην Huawei διάρκειας 3 μηνών, αλλά όχι για να συνεχιστεί η συνεργασία, αλλά προκειμένου να μπορέσει η Huawei να υποστηρίξει συσκευές που κυκλοφόρησαν πριν το εμπάργκο και άρα ήταν "φορτωμένες" με Google apps και services.


Η κατάσταση σίγουρα δεν είναι ευχάριστη για την Huawei, η οποία βέβαια ετοιμάζει ήδη τις επόμενες κινήσεις της τόσο με την δημιουργία νέου λογισμικού αντί του Android OS, όσο και με το δικό της Store προκειμένου ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές. Όπως και να το δεις όμως μια διστακτικότητα των καταναλωτών ως προς την απόκτηση προϊόντων της Huawei θα υπάρξει και το ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο αυτή την διστακτικότητα θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει σωστά ο Κινέζος γίγαντας τη στιγμή μάλιστα που ετοιμαζόταν να κατακτήσει την κορυφή!


Α.δ.

#Huawei #Mate30 #MateX #Google

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π