Αναζήτηση
  • SZ Team©

Η επανάσταση των καμερών: η Meitu ετοιμάζει το πρώτο triple-selfie cam


Κάποτε μια VGA camera σε smartphone προκαλούσε θαυμασμό. Έκτοτε η τεχνολογία των κινητών εξελίχθηκε και φτάσαμε στο σήμερα όπου πλέον οι κάμερες των smartphones είναι πολλές, πάρα πολλές. Το πρώτο smartphone με quad-camera setup είναι το Samsung Galaxy A9 (2018), ενώ είναι αρκετές πλέον οι συσκευές με dual-selfie-cameras επίσης. Και αν κάποιοι θεωρούν ότι επήλθε η στιγμή του κορεσμού, κάνουν λάθος, αφού οι κάμερες είπαμε... πολλαπλασιάζονται.

Η Meitu (όχι Meizu!)είναι μια εταιρεία που βρίσκεται αρκετό καιρό στον χώρο των smartphones, αλλά το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι από εσάς ίσως αγνοούσατε παντελώς την ύπαρξή της. Κρατήστε το όνομα όμως, γιατί από εδώ και στο εξής μάλλον θα την συναντάμε περισσότερο συχνά. Ο λόγος? Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα ότι αναλαμβάνει το hardware τμήμα της Meitu, ενώ η Meitu διατηρεί το τμήμα δημιουργίας camera software.

Βέβαια το smartphone που ετοιμάζει η Meitu με ονομασία MP1801 είναι πριν την συγκεκριμένη συνεργασία, οπότε προς το παρόν δεν μιλάμε για μια Mi-hardware συσκευή. Και τότε ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε? Μα φυσικά το πρώτο triple-camera setup που τοποθετήθηκε σε smartphone στην μπροστινή πλευρά. Η συσκευή πέρασε την διαδικασία πιστοποίησης μέσω TENAA και από εκεί προέκυψαν 3 αισθητήρες μπροστά 12Mp + 20Mp + 8Mp. Λεπτομέρειες για το είδος των φακών δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, αλλά υποθέτουμε ότι έχουμε normal + wide-angle + depth-sensor αισθητήρες.

Και φυσικά κοιτάζοντας καλύτερα τις εικόνες δεν μπορούμε παρά να εντοπίσουμε το τεραστίων διαστάσεων notch, το οποίο φιλοξενεί τους 3 αισθητήρες. Σας φαίνεται άσχημο? Μα είναι (αντικειμενικά τώρα...).

Το Meitu MP1801 διαθέτει όμως και στο πίσω μέρος κάμερες, όμως μόλις με 2 αισθητήρες με ανάλυση 12Mp + 8Mp, ενώ υπάρχει και ένα split LED-flash, σαν δηλαδή ο κάθε αισθητήρας να έχει και το δικό του flash.

Σίγουρα η νέα συσκευή της Meitu διαθέτει πολύ ενδιαφέρον σύνολο καμερών, αλλά έχει και άλλα πράγματα να μας προσφέρει όπως για παράδειγμα μια οθόνη 6.21'' OLED με ανάλυση FHD+, 6-πύρηνο επεξεργαστή συνδυασμένο με 8GB ram και αποθηκευτικό χώρο είτε 128GB είτε 256GB. Και όλα αυτά υπό την σκέπη του Android 9 Pie.

Μένει λοιπόν να δούμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Meitu MP1801 για να δούμε τελικά τι ακριβώς έχει να μας προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά και τι είναι αυτό που έκανε την Xiaomi να συνεργαστεί μαζί της.Α.δ.


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π