Αναζήτηση
  • SZ Team©

Το Huawei Mate 30 Pro πάτησε την... κορυφή του DxOMark

Το κατά πόσο είναι αξιόπιστο το γνωστό DXOMARK είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση. Δεν παύει όμως να είναι ένα από τα ελάχιστα site που προσφέρει μετρήσεις για τις επιδόσεις των καμερών των smartphones και οφείλουμε να το προσέξουμε. Τα σκορ που προκύπτουν είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς δοκιμασίας κάτω από διαφορετικές συνθήκες τόσο για τις λήψεις φωτογραφιών όσο και το video recording.


Και κάπως έτσι στα... εργαστήρια του DXOMARK κατέφθασε το ολοκαίνουριο Mate 30 Pro της Huawei. Οι απαιτήσεις έτσι κι αλλιώς ήταν πολλές, ο πήχης ήταν τοποθετημένος στα ύψη και τελικά το Mate 30 Pro πάτησε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.Το Mate 30 Pro αξιολογήθηκε με τις καινούριες διαδικασίες που εφαρμόζει το DXOMARK και αφορούν τους ultra-wide αισθητήρες, αλλά και το Night mode που όλο και περισσότερα smartphone πλέον διαθέτουν. Στο Night test το Mate 30 Pro τα πήγε περίφημα με πολύ καλές επιδόσεις του zoom, κυρίως στο 3x zoom, μιας και στο 5x zoom τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο θεαματικά.


Ο ultra-wide αισθητήρας του Mate 30 Pro αν και με σχετικά στενό οπτικό πεδίο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, εντούτοις τα πήγε πολύ καλά. Η Huawei αποδέχτηκε τον συμβιβασμό της στενότητας προκειμένου η τελική λήψη να έχει ποιοτικότερο αποτέλεσμα.


Και στην λήψη video όμως το Mate 30 Pro τα πήγε πολύ καλά. Σε επίπεδο σκορ έπιασε 100, έναν πόντο μόλις λιγότερο από το εξίσου δυνατό Note. Στο HDR recording τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για το Mate 30 Pro, αφού η απεικόνιση των χρωμάτων, κυρίως σε κλειστούς χώρους, δεν ήταν και η καλύτερη. Από την άλλη το autofocus λειτούργησε αστραπιαία, ενώ και η σταθεροποίηση ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Και όλα αυτά στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση.Οι 93 πόντοι που... μάζεψε η selfie camera κατέταξαν το Mate 30 Pro μέσα στην πρώτη 5άδα μαζί με P30 Pro και Pixel 3. Ο νέος ToF αισθητήρας προσφέρει ακόμα καλύτερο bokeh, αλλά η έλλειψη autofocus έκοψε αρκετούς πόντους. Αυτό που κυρίως "τράβηξε" την βαθμολογία της selfie camera προς τα κάτω ήταν το video recording και το μέτριο stabilization.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το αναλυτικό video review του DXOMARK για τις επιδόσεις του Huawei Mate 30 Pro:Α.δ.

#Huawei #Mate30Pro


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π