Αναζήτηση
  • SZ Team©

Το SmartphonerzGR στην έκθεση IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2019

Ενημερώθηκε: 8 Απρ 2019

Οι εκθέσεις τεχνολογίας στην Ελλάδα είναι φαινόμενο σπάνιο (δυστυχώς). Την ώρα που οι τεχνολογίες εξελίσσονται με ταχύτητες φωτός, την ώρα που ο κόσμος διψάει να ενημερωθεί, να δει, να πιάσει τεχνολογικά gadgets, εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευνοϊκά. Και όταν σταθούμε τυχεροί και τελικά μας δοθεί η ευκαιρία να παραστούμε σε ένα τέτοιου είδους event, δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε εκεί και να σας μεταφέρουμε με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο, την εμπειρία που αποκομίσαμε από αυτή μας την επίσκεψη.Φέτος 2 εκθέσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν ένα ενιαίο event. Αναφερόμαστε στα IMAGE + TECH EXPO 2019 και PhotoVision 2019. Τελευταία φόρα πού έλαβαν χώρα οι 2 αυτές εκθέσεις ήταν το 2017 σε διαφορετικές ημερομηνίες και χώρους (το SmartphonerzGR ήταν και στις 2). Και αν για την 2η (PhotoVision 2019) το ενδιαφέρον μας ως SmartphonerzGR ήταν μειωμένο, αφού το περιεχόμενο της έκθεσης ήταν καθαρά φωτογραφικό, η IMAGE + TECH EXPO 2019 ήταν αυτό που περιμέναμε, αφού και σύμφωνα με τα όσα είχαμε δει το 2017, τα smartphones θα είχαν την δική τους ξεχωριστή θέση στο event. Τα πράγματα όμως δεν ήταν ακριβώς όπως τα είχαμε φανταστεί.


Ξεκινώντας με το δεδομένο ότι 2 ξεχωριστές (το 2017) εκθέσεις ενώθηκαν σε 1, οι προσδοκίες μας ήταν αυξημένες. Το τελικό όμως αποτέλεσμα μάλλον ήταν φτωχό. Και εξηγούμαστε (για να μην παρεξηγούμαστε!):


Για τους επαγγελματίες, αλλά και τους λάτρεις - χομπίστες στον χώρο της φωτογραφίας και του video, το υλικό ήταν αρκετό. Μεγάλα brands, πλούσιος εξοπλισμός, αρκετές εκθέσεις φωτογραφίας που άφηναν τους περισσότερους απλά ικανοποιημένους από εικόνες, αλλά όχι χορτασμένους. Αν κάποιος έμπαινε στην διαδικασία να αφαιρέσει όλα τα περίπτερα που περιείχαν εκθέσεις φωτογραφίας, εκτυπωτικά μηχανήματα και αναλώσιμα και επαγγελματίες από τον χώρο της φωτογράφισης σε μυστηριακά events, όπως γάμος - βάφτιση αυτό που θα μας έμενε στο τέλος θα ήταν λιγότερο από 10 περίπτερα με μηχανήματα, δηλαδή φωτογραφικές μηχανές και κάμερες! Αν και δεν είμαστε του συγκεκριμένου χώρου θεωρούμε ότι αυτό από μόνο του ήταν ένα στοιχείο περιορισμένης συμμετοχής στην συγκεκριμένη έκθεση.


Πάμε όμως τώρα και στο δικό μας κομμάτι, αυτό των smartphones. Μπαίνοντας στην έκθεση το πρώτο brand που θα συναντούσε κανείς ήταν αυτό της Samsung και φυσικά όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω στα νεοφερμένα Galaxy S10 phones. Οι συσκευές τοποθετημένες με όμορφο τρόπο (με μια αίσθηση κοσμηματοπωλείου θα έλεγε κάποιος), πάνω σε box με κουμπιά τα οποία πατώντας το καθένα από αυτά σου παρουσίαζε στην οθόνη της συσκευής το αντίστοιχο θέμα που επέλεξες, πχ, κινηματογραφική οθόνη, επαγγελματική κάμερα κλπ. Τα παιδιά στο περίπτερο της Samsung άψογα και ιδιαίτερα φιλικά για συζήτηση και οτιδήποτε άλλο θα ήθελε κάποιος ο οποίος εκπροσωπούσε ένα τεχνολογικό site.Τα ωραία όμως τελείωσαν με το που αφήσαμε το περίπτερο της Samsung, γιατί? Γιατί πολύ απλά η οποιαδήποτε αναφορά ή παρουσία στην κατηγορία smartphone τελείωσε εκεί, στην αρχή της έκθεσης!


Κατά την διάρκεια της περιπλάνησής μας στα 4 επίπεδα της έκθεσης λέγαμε ότι δεν γίνεται, κάπου θα υπάρχει κάτι. Κατά την είσοδό μας στην έκθεση μας έδωσαν και από ένα σχεδιάγραμμα με τα περίπτερα ανά επίπεδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε τον κόπο να το κοιτάξουμε γιατί φανταστήκαμε ότι όλα θα τα βρούμε μπροστά μας (όπως συνέβη το 2017). όμως δεν βρήκαμε τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε τίποτα.


Συμπερασματικά λοιπόν θα λέγαμε ότι ή έκθεση IMAGE + TECH EXPO 2019 (που κυρίως μας ενδιέφερε) ήταν σαφώς υποδεέστερη της αντίστοιχης προ διετίας, κυρίως ως προς το... tech. Όμως οφείλουμε και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με την διοργάνωση της έκθεσης και τους ευχόμαστε ακόμα πιο δυνατή συνέχεια με ακόμα περισσότερη... τεχνολογία!


Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την έκθεση IMAGE + TECH EXPO / PHOTOVISION 2019:


Smartphonerz Team ©


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π