Αναζήτηση
  • SZ Team©

Τέλος βάζει του Υπουργείο Παιδείας στην χρήση κινητών από μαθητές στα σχολεία


Το άρθρο αυτό είναι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Μπορεί βέβαια η βασική ιδέα να παραμένει το smartphone, αλλά αυτή τη φορά η τεχνολογία συνδυάζεται με τα παιδιά και πιο συγκεκριμένα με τους μαθητές. Αφορμή αποτέλεσε η νέα εγκύκλιος (Φ.25/103373/Δ1/22.6.2018) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία ουσιαστικά απαγορεύει πλέον την χρήση κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ στους χώρους των σχολείων.


Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές δεν μπορούν να έχουν πλέον στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου. Χρήση επιτρέπεται μόνο στον ανάλογο εξοπλισμό που διαθέτει η κάθε σχολική μονάδα.

Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί εκτός του σχολικού εξοπλισμού έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τον δικό τους ηλεκτρονικό εξοπλισμό αυστηρά πάντα στα πλαίσια της διδακτικής διαδικασίας και τηρώντας πάντα τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Επιπλέον θα πρέπει να αποφεύγεται η οποιαδήποτε ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο με μαθητές στους διαδικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων, τουλάχιστον όχι χωρίς την συγκατάθεση των γονέων.

Τέλος, στην εγκύκλιο του Υπουργείου τονίζεται ρητά ότι απαγορεύεται η λειτουργία των καμερών ασφαλείας κατά την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, ενώ θα πρέπει να υπάρχει σήμανση όπου θα αναγράφονται αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του συστήματος, ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν ότι κατά την διάρκεια παρουσίας τους στο χώρο του σχολείου δεν καταγράφονται από κάποιο σύστημα παρακολούθησης.

Σαφώς και οι παραπάνω οδηγίες μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους, αφού η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πρέπει να γίνεται με σύνεση και σίγουρα όχι σε χώρους όπου αφορούν την εκπαίδευση. Από την άλλη το κράτος οφείλει να στηρίξει τις ανωτέρω οδηγίες πράττοντας απλά το αυτονόητο: να εξοπλίσει την κάθε σχολική μονάδα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό προκειμένου όλα τα προαναφερθέντα να είναι εφικτά. Γιατί εδώ στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι δεν πάσχουμε από νόμους και εγκυκλίους , αλλά από την εφαρμογή αυτών.


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π