• SZ Team©

ΗΠΑ vs HUAWEI: οι ΗΠΑ δίνουν περίοδο χάριτος 90 ημερών στην Huawei και βλέπουμε...

Μετά την... άγρια Δευτέρα όπου και ξεκίνησε ο πόλεμος των ΗΠΑ στην Huawei (ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές Τραμπ, ο οποίος απαίτησε να αποκλειστεί η Huawei Technologies από την αμερικανική αγορά), σήμερα τα πράγματα δείχνουν να είναι αρκετά πιο ήρεμα. Σε αυτό συντέλεσε κυρίως η ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την οποία το οριστικό "ban" της Huawei θα ολοκληρωθεί μετά την περίοδο χάριτος που θα μετρά 90 μέρες από προχτές και συγκεκριμένα μέχρι και τις 19 Αυγούστου. Ο λόγος αυτής της... χάρης είναι προκείμενου οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών που στηρίζονται σε εξοπλισμό της Huawei να προετοιμαστούν αλλά και να ευθυγραμμιστούν με τα νέα δεδομένα, αλλά και να προλάβει η Huawei να προσφέρει security updates στις συσκευές της, οι οποίες ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που θα ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν οι κάτοχοι συσκευών της κινέζικης εταιρείας.Στη συνέχεια μάλιστα και από πλευράς κυβερνητικών στελεχών των ΗΠΑ αναφέρθηκε ότι ίσως η κυβέρνηση μπει σε διαδικασία να παρατείνει την περίοδο χάριτος και πέραν των 90 ημερών.


Πρακτικά (γιατί αυτό μας ενδιαφέρει κυρίως) οι 90 αυτές μέρες επιτρέπουν στην Huawei να προωθήσει τα προγραμματισμένα software updates στις συσκευές της, ενώ οι υπηρεσίες της Google (όπως το Play Store ή το Google Maps) θα λειτουργούν κανονικά. Και μπορεί συσκευές όπως το Honor 20 και Honor 20 Pro, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα επίσημα, όπως και το Mate X, το οποίο και αυτό θα κυκλοφορήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να έχουν γλυτώσει από τον... αποκλεισμό, αλλά μελλοντικές συσκευές της Huawei μάλλον δεν θα έχουν την ίδια τύχη.


Η αλήθεια είναι ότι η Huawei δεν έχει αντιδράσει ιδιαίτερα τα τελευταία 24ωρα (πέραν μια δήλωσης υψηλόβαθμου στελέχους της Huawei, ότι "δεν αγχωνόμαστε, αφού είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο") και αυτό δείχνει ότι μάλλον ξέρει πόσο "μετράει" σαν brand και πόσο εξοπλισμό έχει... φορτώσει ολόκληρο τον κόσμο με αποτέλεσμα να μην δείχνει σημάδια ήττας και κατήφειας. Από την άλλη η καταστροφολογία από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο καλό δεν κάνουν στην όλη υπόθεση, αφού απλά πανικοβάλλουν τους καταναλωτές χωρίς να υπάρχει άμεσα κάποιος λόγος. Μην ξεχνάμε ότι οι 90 μέρες ίσως αποδειχτούν αρκετές προκειμένου οι 2 πλευρές να τα βρουν και ίσως να οδηγηθούν σε ένα "βελούδινο" διαζύγιο, κάτι σαν το πολυ-συζητημένο Brexit που όλο έρχεται και όλο πιο μακρυά είναι.


Το SmartphonerzGR συνιστά ψυχραιμία και προς Θεού!... σταματήστε να βάζετε σε αγγελία το Huawei (ή Honor) smartphone ή tablet σας. Οι κινήσεις πανικού δεν απέδωσαν ποτέ. Από την άλλη, τι ακριβώς θέλει να πετύχει ο επίδοξος πωλητής? Να ξεφορτωθεί μια συσκευή που ίσως σε 3 μήνες από σήμερα να μην υποστηρίζεται από την Google (worst case) προκειμένου να την φορτωθεί κάποιος ανίδεος? Ήμαρτον, αυτές οι λογικές είναι που έφτασαν τον κόσμο στην απελπιστική κατάσταση του σήμερα - ένας για τον εαυτό του και όλοι για... κανέναν!


#Huawei #HuaweiBanned


 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |           Όροι Χρήσης             |          Επικοινωνία           |            Διαφήμιση 

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π