Αναζήτηση
  • SZ Team©

ΗΠΑ vs HUAWEI: το Facebook δεν θα υποστηρίζει τα μελλοντικά Huawei-phones

Και ενώ η διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Huawei συνεχίζεται, οι αρνητικές επιπτώσεις του ban τον Κινέζο γίγαντα αυξάνονται και πληθαίνουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Facebook δεν θα επιτρέπει πλέον να υπάρχουν προ-εγκατεστημένες εφαρμογές του στα επερχόμενα Huawei-phones. Αυτό σημαίνει ότι ευρέως διαδεδομένες εφαρμογές όπως τα Instagram, Messenger και WhatsApp δεν θα υπάρχουν στις συσκευές της Huawei out of the box.


Βέβαια προς το παρόν ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάζει τις συγκεκριμένες εφαρμογές μέσω του Play Store, αλλά και αυτό είναι άγνωστο μέχρι ποτέ μπορεί να συμβαίνει αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με την αντίδραση της Google και κατά πόσο θα μπορούν τα Huawei-phones να υποστηρίζονται στο μέλλον από τα Google services.Από την άλλη η Huawei δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Δουλεύοντας στο worst-case σενάριο που δεν είναι άλλο από την οριστική ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Huawei και Google, η εταιρεία ετοιμάζει το δικό της λογισμικό με το οποίο θα λειτουργούν οι συσκευές της αντί του Android. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μέσω του Global Times, το λογισμικό αυτό θα είναι έτοιμο μέσα στον ερχόμενο Αύγουστο. Η ονομασία του λογισμικού θα είναι HongMeng OS για εντός συνόρων Κίνας και Oak OS για τον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα η Huawei πρόσφατα και μέσω του EUIPO (European Union Intellectual Property Officer) κατοχύρωσε διάφορες ονομασίες για το επερχόμενο λογισμικό.


Πάνω σε αυτή την εξέλιξη η Google ενημέρωσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τους κινδύνους ασφαλείας που θα προκύψουν από συσκευές που θα τρέχουν το νέο λογισμικό της Huawei, αφού οι συσκευές δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας απευθείας από την Google.


Όπως καταλαβαίνετε η ιστορία έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά και τελικά το ban της Huawei δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση όσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ πίστευε.


Α.δ.

#Huawei #Huaweibanned

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2020  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π