Αναζήτηση
  • SZ Team©

Xiaomi Mi 8: επίσημα με 3D Face Unlock και dual GPS


Χύθηκε πολύ μελάνι (λέμε τώρα...) για το επερχόμενο Xiaomi Mi 8, σήμερα όμως η συσκευή πήρε σάρκα και οστά, αφού έγινε η επίσημη παρουσίασή της. Το Mi 8 έχει και επετειακό χαρακτήρα, αφού η εταιρεία κλείνει φέτος 8 χρόνια ζωής και έτσι το αποτέλεσμα είναι μια συσκευή που φέρει πάνω της ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον κόσμο των smartphones. Επεξεργαστής Snapdragon 845, dual cameras, dual GPS, 3D Face Unlock που λειτουργεί και σε σκοτεινό περιβάλλον, ενώ το Mi 8 είναι η πρώτη συσκευής της Xiaomi με notch, το οποίο μπορεί όμως να καλυφθεί. Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα το νέο flagship του Κινέζου γίγαντα.


Καταρχάς το Mi 8 θα κυκλοφορήσει και σε μια πιο exclusive έκδοση, την οποία ονομάζει Explore Edition, η οποία θα διαθέτει under-screen σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και το τελευταίο trend, see-through back panel, έτσι ώστε να είναι ορατό το εσωτερικό της συσκευής.

Το Xiaomi Mi 8 έρχεται με dual camera στο πίσω μέρος 12Mp (f/1.8 1.4μm) + 12Mp (f/2.4 1.0μm) με πολλά AI features, ενώ αναγνωρίζει αυτόματα 200 scenes, ανάλογα με το περιβάλλον της λήψης. Επίσης το σύστημα διαθέτει τεχνολογία 4-in-1 pixel binning για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις λήψεις που πραγματοποιούνται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο βασικός αισθητήρας είναι Sony IMX363, ενώ ο telephoto αισθητήρας είναι S5K3M3 by Samsung.

Ο CEO της Xiaomi κατά την διάρκεια παρουσίασης του Mi 8 με υπερηφάνεια δήλωσε ότι η συνολική απόδοση της κάμερας της συσκευής βαθμολογήθηκε από το DxOMark με 99 πόντους, ένα νούμερο που τοποθετεί την συσκευή πάνω από το Xiaomi Mi Mix 2s και το iPhone X, τα οποία βαθμολογήθηκαν με 97 πόντους. Στον τομέα των φωτογραφικών λήψεων η συσκευή συγκέντρωσε 105 πόντους και σε αυτό συντέλεσε κυρίως η πολύ καλή απόδοση του Mi 8 σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού μέσω της τεχνολογίας που διαθέτει και αναφέραμε παραπάνω. Επιπλέον το Portrait Mode είναι αρκετά εξελιγμένο με την βοήθεια της AI τεχνολογίας και φτάνει σε επίπεδο iPhone X, το οποίο είχαμε γνωρίσει τον Σεπτέμβρη του 2017.

Η μπροστινή selfie camera είναι 20Mp με f/2.0 με AI portrait selfies και AI Beautify. Η αναγνώριση προσώπου γίνεται από διαφορετικό αισθητήρα και όχι από την selfie camera.


Πάμε τώρα και στην οθόνη του Xiaomi Mi 8, η οποία είναι 6.21'' AMOLED (by Samsung) με αναλογία 18.7:9 και ανάλυση FHD+ (2248 x 1080). Θύρα για ακουστικά 3.5mm δεν υπάρχει, αλλά αυτό δεν μας κάνει εντύπωση, αφού και στο προγενέστερο Mi 6 δεν υπήρχε, αλλά υπάρχει θύρα USB-C για όλες τις υπόλοιπες συνδέσεις.

Το Xiaomi Mi 8 είναι το πρώτο smartphone με dual GPS module, αφού εκτός από την κλασική συχνότητα L1, τώρα εκπέμπει και στην L5, μια συχνότητα η οποία χρησιμοποιείται ως επί την πλείστων στην αεροναυπηγική βιομηχανία και θα προσθέσει ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας στις location-based εφαρμογές.


Το Xiaomi Mi 8 θα κυκλοφορήσει σε αρκετές εκδόσεις. Η βασική έκδοση θα είναι με 6GB ram και 64GB αποθηκευτικό χώρο και τιμή 360€. Η επόμενη έκδοση είναι 6/128GB με τιμή 400€, ενώ η έκδοση 6/256GB θα έχει τιμή 440€. Η Explore Edition θα είναι διαθέσιμη μόνο με 8GB ram και 128GB αποθηκευτικό χώρο και με τιμή 510€.

Η έναρξη διαθεσιμότητας του Xiaomi MI 8 είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου.

Α.δ.

#Xiaomi #XiaomiMi8

 Social Field & more

SmartphonerZ v.2 transparent white.png

 |   Όροι Χρήσης   |   Επικοινωνία   |   Διαφήμιση   |   About   |  

 with ❤️️ + respect by

 ©2016-2021  Copyright Smartphonerz.gr

Λογότυπα, επωνυμίες και εμπορικά σήματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Π